Košarka

VIDEO: Zenit poveo u četvrtfinalnoj seriji protiv VEF Rige

Branimir Korać • ponedjeljak, 01.05.2017.
VIDEO: Zenit poveo u četvrtfinalnoj seriji protiv VEF Rige

Susretom između Zenita i VEF Rige započelo je doigravanje u VTB ligi. Zenit je opravdao status favorita i pobjedom 93:81 poveo je s 1-0 u seriji...

Zenit je svladao VEF Rigu u prvoj utakmici doigravanja VTB lige i tako stigao do prednosti u seriji. Momčad iz St. Peterburga ima iza sebe vrlo dobru sezonu i kao favorit je dočekala početak ove serije u kojoj će pokušati izboriti prolaz u polufinale.

Od početka se domaćin postavio autoritativno, pokazao je da je bolji protivnik i jedino vodstvo Riga je imala na samom startu kada je povela s 3:0. Ključno odvajanje dogodilo se sredinom prve četvrtine kada je Zenit započeo seriju 14:2 koja ga je odvela na 25:12.

U nastavku susreta gosti su najbliže došli na sedam poena zaostatka, no Zenit je odmah serijom 10:0 spriječio ikakvo kompliciranje utakmice i glatko je slavio.

I u prve dvije utakmice ove sezone momčad iz St. Peterburga bila je bolja te je samo nastavila seriju pobjeda protiv latvijske momčadi koja je posljednji put slavila još 2013. godine.

"Lijepo je doći do prve pobjede u seriji. Doigravanje je potpuno drugačija priča, drugačiji osjećaj i drugačija atmosfera. U ovom susretu dosta toga nije funkcioniralo i nismo posebno zadovoljni. Dobro smo analizirali protivnika, ali u obrani nismo bili dobri", rekao je nakon susreta trener domaćina Vasilij Karašev.

U ovom susretu kod pobjednika istaknuli su se Aaron White s 18 poena i devet skokova, Demonte Harper dodao je 15 poena, a Stefan Marković 13 poena, 11 asistencija i pet skokova. Kod poraženih Janis Blums ubacio je 16 poena, a Mareks Mejeris 12 poena uz osam skokova.

VTB liga, četvrtfinale:
Zenit - VEF Riga 93:81 (1-0)

FOTO: VTB liga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!