Tenis

Ana Konjuh lakoćom eliminirala polufinalisticu Istanbula

Branimir Korać • utorak, 02.05.2017.
Ana Konjuh lakoćom eliminirala polufinalisticu Istanbula

Ana Konjuh odlično je otvorila nastup na WTA turniru u Istanbulu. U susretu prvog kola za protivnicu je imala Janu Čepelovu koju je svladala sa 6:2, 6:2...

Nakon četiri uzastopna poraza i tri ispadanja na startu turnira, Ana Konjuh prekinula je lošu seriju. Prvo kolo Praga donijelo joj je dvoboj protiv 85. igračice svijeta, prošlotjedne polufinalistice Istanbula Jane Čepelove, a Konjuh je upisala glatku pobjedu sa 6:2, 6:2.

Za pobjedu je trebala samo 75 minuta, dominirala je mečom i, nadamo se, najavila povratak u formu. Ove godine Konjuh je igrala jako dobro u Aucklandu i Dubaiju, međutim na ostalim turnirima nedostajalo je konstantnosti i nije briljirala.

Ovdje je krenula vrlo dobro i bez problema svladala igračicu koja iza sebe ima dobar turnir.

U prvom setu igračice su razmijenile breakove u prva četiri gema, a nakon 2:2 Konjuh je do kraja seta bila bolja i sa 6:2 stigla do prednosti.

S tako dobrom igrom nastavila je i u drugom setu. Čepelova je uzela prvi gema uz dosta problema, no nakon toga Konjuh uzima pet uzastopnih gemova i rješava pitanje prolaza.

Nakon odlično odrađenog posla protiv Slovakinje, slijedi joj dvoboj protiv mlade Čehinje Markete Vondroušove koja je u tri seta eliminirala Carinu Witthoeft.

Vondroušova je prije dva tjedna iznenadila osvajanjem WTA turnira u Bielu i Konjuh neće imati lagan posao.

WTA Prag, prvo kolo:
Ana Konjuh (Hrvatska, 7) - Jana Čepelova (Slovačka, WC) 6:2, 6:2

FOTO - Zoran Horvat

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!