Nogomet

VIDEO: Bjelica bez trofeja pobjednika Kupa, Arka slavila drugi put u povijesti

Branimir Korać • utorak, 02.05.2017.
VIDEO: Bjelica bez trofeja pobjednika Kupa, Arka slavila drugi put u povijesti
Foto: EPA

Nenad Bjelica tražio je svoj prvi trofej s Lechom iz Poznana, imao je veliku priliku, ali nije ju iskoristio. U finalu u Varšavi Arka je slavila nakon produžetaka s 2:1...

Zanimljivo finale Kupa Poljske u Varšavi okončano je tek nakon produžetaka i to neočekivanim slavljem Arke iz Gdynije koja je svladala Lech iz Poznana s 2:1.

Nenad Bjelica s Lechom je bio favorit u ovom finalu, očekivalo se da će trofej put Poznana, međutim Arka je u produžecima iskoristila dvije pogreške Lechove obrane i stvorila prednost.

Od početka Lech je dominirao susretom i bio bolji protivnik te stvarao više prilika od Arke. Međutim nije ih koristio i za to je kažnjen. Nakon 90 minuta na semaforu je stajalo 0:0, promjena nije bilo niti nakon prvog produžetka i onda je počelo.

U 107. minuti Arka je stigla do vodstva, Adam Marciniak ubacio je s lijeve strane, dvojica braniča Lecha nisu dobro reagirala na taj ubačaj i između njih do lopte je došao Rafal Siemaszko i glavom poslao loptu u mrežu.

Lech je krenuo po poravnanje i onda je sijevnula kontra Arke. Luka Zarandia dugo je vukao loptu, obrana Lecha puštala ga je bez pravog dvoboja i Gruzijac je to kaznio te povisio na 2:0.

U samoj završnici susreta Bjeličina momčad smanjila je na 2:1 preko Lukasza Tralke, ali to je bilo sve. Do kraja susreta promjena nije bilo i Arka je mogla početi sa slavljem.

Ovo je drugi trofej pobjednika Kupa za Arku koja je dosad jedini put slavila 1979. godine. Lech je s druge strane ostao na pet trofeja i ovo mu je peti poraz u finalu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!