Nogomet

VIDEO: Masovna tučnjava, četiri crvena kartona i pobjeda Lokomotiv Moskve za naslov u Kupu

Petar Jenjić • utorak, 02.05.2017.
VIDEO: Masovna tučnjava, četiri crvena kartona i pobjeda Lokomotiv Moskve za naslov u Kupu
Foto: EPA

Nogometaši Lokomotiv Moskve osvajači su ruskog kupa, u finalu na Olimpijskom stadionu u Sočiju bili su bolji od Urala s 2:0 pogocima Denisova i Mirančuka. Susret je obilježila i velika tučnjava u završnici utakmice nakon čega su isključena po dvojica igrača s obje strane...

I bez teško ozlijeđenog Vedrana Ćorluke nogometaši Lokomotiv Moskve osvojili su ruski kup, sedmi u svojoj povijesti i prvi nakon 2015. godine kada je pobijedio Kuban Krasnodar. Na Olimpijskom stadionu u Sočiju bili su bolji od Urala s 2:0.

Dvoboj finala ruskog kupa bio je ujedno susret momčadi sredine ljestvice i kao takve nisu više imale šanse da preko prvenstva izbore europska natjecanja. S obzirom na to da je pobjeda u finalu nosila toliko željenu Europu, nijedna momčad nije odlučila preuzeti rizik u prvom poluvremenu. Uglavnom se vodila bitka na sredini terena uz tek poneki pokušaj s obje strane, ali bez pravih prilika.

Prvu ozbiljniju prijetnju imali su nogometaši Lokomotiva u 54. minuti, Aleksej Mirančuk se izborio za poziciju na rubu kaznenog prostora i lijepo opalio, ali je vratar Urala obranio njegov pokušaj. Upravo je moskovska momčad izgledala nešto bolje na terenu, više je igrala prema naprijed, no i dalje nije preuzimala ozbiljniju inicijativu.

Najraspoloženiji pojedinac u redovima Lokomotiva, Manuel Fernandes, pokušao je iz slobodnog udarca sredinom drugog poluvremena, loptu je iz samog kuta izvukao golman Urala Nikolaj Zabolotnji. Ipak, u 76. minuti nije mogao ništa, Igor Denisov je pucao s dvadesetak metara, lopta se odbila od stopera Urala, prevarila vratara i ušla u mrežu.

U samoj završnici susreta Lokomotiv je potvrdio pobjedu i osvajanje Kupa, sjajno je prošao Fernandes i proigrao Mirančuka koji je s deset metara iskosa poentirao u gornji desni kut.

Da utakmica ne bi prošla bez tenzija pobrinuli su se igrači s obje strane velikom tučnjavom nakon čega su isključena dvojica igrača Urala, Manučharjan i Fidler, kao i Farfan i Ari s pobjedničke strane.


Igor Denisov Goal HD - Ural 0-1 Lokomotiv... by RussellLerman


Aleksey Miranchuk Goal HD - Ural 0-2 Lokomotiv... by football365life2

Ruski kup, finale:
Ural - Lokomotiv Moskva 0:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!