Nogomet

VIDEO: Cristiano Ronaldo uništio nade Atletica, Real na korak do finala

Dario Dodić • utorak, 02.05.2017.
VIDEO: Cristiano Ronaldo uništio nade Atletica, Real na korak do finala
Foto: EPA

Nogometaši Real Madrida napravili su velik posao u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. Na svom su Santiago Bernabeuu na krilima raspoloženog Cristiana Ronalda posve nadigrali Atletico Madrid i stigli na mali korak od finala...

Real Madrid - Atletico Madrid 3:0 (1:0)

Liga prvaka, polufinale, 1. utakmica
Madrid - Stadion Santiago Bernabeu
Suci: Martin Atkinson, Stephen Child, Stuart Burt (svi Engleska)
Četvrti sudac: Jake Collin (Engleska)

Golovi: 1:0 Ronaldo 10', 2:0 Ronaldo 73', 3:0 Ronaldo 86'
Žuti kartoni: Isco 49'/Koke 26', Saul 53', Savić 83'
Crveni kartoni:

Real Madrid: Navas, Carvajal (od 46. Nacho), Ramos, Varane, Ronaldo, Kroos, Benzema (od 78. Vazquez), Marcelo, Casemiro, Modrić, Isco (od 68. Asensio)

Atletico Madrid: Oblak, Godin, Filipe Luis, Koke, Griezmann, Saul Niguez (od 58. Gaitan), Carrasco (od 68. Correa), Gabi, Savić, Lucas, Gameiro (od 57. Torres)

Cristiano Ronaldo svojim je večerašnjim nastupom zaslužio poseban odlomak u izvještaju prve polufinalne utakmice Lige prvaka u kojoj je Real Madrid na svom Santiago Bernabeuu s velikih 3:0 uz Portugalčev hat-trick srušio ljute gradske rivale, nogometaše Atletico Madrida, i debelo zakoračio prema finalu.

Ronaldo je postigao svoj sedmi hat-trick u Ligi prvaka čime se izjednačio s Leom Messijem. Postao je prvi igrač koji je ubilježio dva hat-tricka u nokaut fazi u jednoj sezoni Lige prvaka. Zabio je više golova u nokaut utakmicama (52), nego u natjecanju po skupinama. U posljednjih 12 udaraca u okvir protivničkog gola čak je osam puta zatresao mrežu, u posljednjih 220 minuta Lige prvaka zabio je čak šest golova. Cristiano Ronaldo zabio je više golova (103) u Ligi prvaka nego Atletico Madrid (100).

Čuda su moguća u nogometu, dokazala je to Barcelona protiv PSG-a, ali zaista je teško zamisliti rasplet uzvrata Lige prvaka na Vicente Calderonu u kojem će Atletico Madrid nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice. Dosad se ništa takvoga nije dogodilo u ovoj fazi natjecanja, čak se nije nadoknadilo ni dva gola zaostatka. Real je posve zasluženo slavio, u velikom dijelu susreta bio je puno bolji protivnik, više se želio nadigravati, dok se defenzivni pristup Diega Simeonea obio gostima o glavu.

Real je uraganski ušao u susret, sa željom postići pogodak što prije, a nakon manje od deset minuta domaći su i poveli. Nakon ubačaja s lijeve strane Atleticova obrana kratko čisti, lopta dolazi do Casemira, koji pokušava iz voleja ubaciti/pogoditi gol, lopta dolazi do Ronalda koji glavom prvi put u večeri matira Oblaka i donosi vodstvo Kraljevskom klubu.

Pet minuta kasnije Varane je mogao glavom povećati vodstvo Reala, no ovog je puta sjajno obranio vratar gostiju. Real je u potpunosti dominirao u prvom dijelu, dok se Atletico tek jednom našao u izglednoj situaciji za gol. Danas iznimno indisponirani Kevin Gameiro dobio je sjajnu prizemnu loptu kroz obranu Reala, izašao pred Navasa i pokušao ga predriblati, no vratar domaćih lagano izlazi na kraj s francuskim napadačem.

Još je dvaput mogao do drugog gola Real u prvom dijelu, lijepo je Modrić pucao, ali malo pokraj gola, a krasnu su akciju složili Ronaldo i Benzema. Nakon ubačaja Portugalca, Benzema je nogom pucao preko glave, ali malo pokraj desnih rašlji.

Loše vijesti za momčad Zinedinea Zidanea stigle su u samoj završnici prvog dijela, ozlijedio se Carvajal, na poluvremenu ga je zamijenio Nacho.

Čak i s rezultatskim zaostatkom gosti nisu ozbiljnije krenuli prema Realovom golu, prilično monotono drugo poluvrijeme razbudio je sjajni Ronaldo. S lijeve je strane Marcelo u sredini pronašao Benzemu koji se otresao Godina, proslijedio na desnu stranu prema Portugalcu, Filipe Luis pokušao je presjeći loptu, no nije uspio, uzima je Ronaldo i silovito pogađa u gornji lijevi kut, drugi put šalje Oblaka po loptu u mrežu.

Nakon drugog primljenog pogotka morao se Atletico otvoriti, što je ostavljalo puno prostora domaćoj momčadi iz kontri. Upravo iz jedne takve kontre Real je došao i do trećeg gola. U akciji četiri na četiri Ronaldo loptu gura na desnu stranu za Vazqueza, koji se lijepo rješava jednog gostujućeg braniča i s gol-aut linije šalje loptu natrag na deset metara, do usamljenog Ronalda, Oblak se baca u stranu, Portugalac bira sredinu, Real pred uzvrat ima ogromnih 3:0.

Luka Modrić bio je među boljim igračima domaćeg sastava, u potpunosti je kontrolirao sredinu terena, a imao je i dvije solidne prilike za pogodak, odigrao je svih 90 minuta.


All Goals & Highlights - Real Madrid 3-0... by ZidaneHD

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.05.2017. u 13:04
    Atletiko je i u La ligi dao gol iz jednog jedinog pokusaja za 1.1, iako nisam cijelu utakmicu mogao gledati nocna smjana bio . Real ja skupio dovoljno iskustva u teskim utakmicama , i znaju igrati na rezultat , sto nije slucaj u svim utakmicama kada se igraci ne daju svoj maximum .. Ali opet kazem... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.05.2017. u 12:26
    Real je odlicno i pametno odigrao tekmu, doslovno su ih rasturili. Iznenadjujuce defanzivan Atletico!
    Obrisan korisnik
  • qvestor03.05.2017. u 07:45
    Moram priznat da me Atletico totalno razočarao pa gdje je presing i borbenost, a Ronaldo sve više igra na iskustvo ne troši se ali uvijek zabije
    qvestor