Tenis

Loš dan za nositelje, sva četvorica ispraćeni s turnira u Münchenu

Branimir Korać • četvrtak, 04.05.2017.
Loš dan za nositelje, sva četvorica ispraćeni s turnira u Münchenu
Foto: EPA

Četvorica nositelja koji su se našli u akciji ovog četvrtka, upisali su poraz. Niti jedan nije osvojio set, a među poraženima je i Gael Monfils...

Branitelj naslova pobjednika turnira u Münchenu, Philipp Kohlschreiber, poražen je u četvrtfinalu. Kohlschreiber se nadao četvrtoj tituli u Münchenu, međutim zaustavio ga je Argentinac Horacio Zeballos. U cijelom meču Kohlschreiber nije imao niti jednu break loptu i nije bio blizu preokreta protiv argentinskog zemljaša.

Fabio Fognini nije u dobroj formi što potvrđuju četiri uzastopna poraza na zemljanoj podlozi. Fogniniju je upravo zemlja najbolja podloga, međutim daleko je od pravog izdanja što je Pella, 158. igrač svijeta, iskoristio i odnio pobjedu u dva seta, lakše nego što je i sam očekivao.

Do najveće pobjede u karijeri došao je mladi Korejac Hyeon Chung. Chung je svladao prvog nositelja Gaela Monfilsa dosta glatko, Monfilsu se otvorila prilika za preokret kišnim prekidom koji je mogao poremetiti ritam Chunga, međutim nakon povratka na teren ipak je Koreja izgledao bolje i na kraju slavio.

Vrlo uvjerljiv bio je i Martin Kližan koji je pregazio šestog nositelja Mischu Zvereva. Nijemac je odigrao dosta loš meč, uhvatio je samo tri gema i upisao težak poraz. Kližan je za pobjedu trebao samo 50 minuta, a u zadnja tri gema izgubio je samo jedan poen.

ATP München, drugo kolo:
Horacio Zeballos (Argentina) - Philipp Kohlschreiber (Njemačka, 5) 7:6(5), 6:4
Guido Pella (Argentina) - Fabio Fognini (Italija, 4) 6:3, 6:2
Hyeon Chung (Južna Koreja) - Gael Monfils (Francuska, 1) 6:2, 6:4
Martin Kližan (Slovačka) - Mischa Zverev (Njemačka, 6) 6:2, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!