Tenis

Konjuh krenula breakom pa stala, Ostapenko ide u polufinale

Branimir Korać • petak, 05.05.2017.
Konjuh krenula breakom pa stala, Ostapenko ide u polufinale

U nastavku u četvrtak prekinutog meča između Ane Konjuh i Jelene Ostapenko, Latvijka je bila bolja i uzela taj preostali set čime je otišla u polufinale...

Ana Konjuh ostala je bez prolaza u polufinale turnira u Pragu. Priliku je imala, Jelena Ostapenko izdržala je i na kraju u nastavku meča odnijela pobjedu.

Glavnina meča odrađena je u četvrtak kada je zbog mraka prekinut kod 6:3, 4:6, 1:1, Konjuh je tu imala priliku dovršiti posao, ali u završnici drugog seta nije izdržala.

Pa i na početku nastavka, povela je s breakom, ali nakon toga Ostapenko je ipak uspjela doći do preokreta i izboriti nastup u polufinalu.

Konjuh je uzela prvi set sa 6:3, odlično je krenula i u drugi gdje je odmah povela s 2:0, međutim Ostapenko se vratila i poravnala na 2:2. Odmah nakon toga Konjuh je imala još jednu break loptu koju nije iskoristila da bi na kraju seta ipak izgubila servis i Ostapenko izborila treći set.

Odluka je pala danas, Konjuh je krenula s dva uzastopna gema i povela s 3:1, ali nakon toga izgubila je svih pet narednih gemova i ostala bez mjesta u polufinalu.

Ostapenko je tako uzvratila Ani Konjuh za poraz u prvom kolu ovog turnira prošle godine kada je hrvatska igračica bila uspješnija.

Ostapenko već danas očekuje dvoboj protiv Kristine Pliškove u polufinalu, a pobjednica će u borbi za titulu igrati protiv Mone Barthel koja je svladala Barboru Strycovu.

FOTO - Zoran Horvat

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg05.05.2017. u 15:15
    "mrzim" zenski tenis, rekao sam zadnji put necu vise geldati ali neda mi vrag mira... ;-). Vodi 3:1 i onda nemoze vise ni prismrditi da osvoji neki gem jer Ostapenko mlati po lopti kao da sutra ne postoji i odjednom pogadja svaku... totalno nepredvidljiv taj zenski tenis. lutrija...
    interreg