Tenis

Petra Martić do dvije pobjede bez izgubljenog seta u jednom danu

Branimir Korać • petak, 05.05.2017.
Petra Martić do dvije pobjede bez izgubljenog seta u jednom danu
Foto: EPA

Petra Martić i Iva Primorac plasirale su se u polufinale ovotjednih ITF turnira u Wiesbadenu i Györu. Martić je danas na rasporedu imala dvoboje drugog kola i četvrtfinala dok je Primorac odradila četvrtfinale...

Petra Martić odrađivala je "prekovremeno" u Wiesbadenu, morala je odraditi dvoboje drugog kola i četvrtfinala. U oba meča bila je uspješna, upisala pobjede u dva seta i prošla u polufinale.

Prva protivnica bila joj je Njemica Katharina Gerlach, kvalifikantica koju je Martić svladala uz manje probleme u prvom setu koji je dobila sa 7:5 te lagano odrađen posao u drugom setu sa 6:0.

Donijelo joj je to prolaz u četvrtfinale gdje je igrala protiv Rumunjke Laure Ioane Andrei i još jednom uvjerljivo slavila. Ovaj put završilo je 6:4, 6:1 dovoljno za ulazak u polufinale.

U polufinalu neće imati lagan posao, tamo će igrati protiv četvrte nositeljice Slovakinje Anne Karoline Schmiedlove, bivše 26. igračice svijeta. Bit će im to drugi međusobni dvoboj, u prvom 2013. godine u Katowicama Petra je slavila sa 6:4, 6:2.

U polufinalu je i Iva Primorac koja nastavlja s dobrim nastupima u Györu. Primorac je tamo morala igrati kvalifikacije, no na kraju je svejedno došla među četiri najbolje.

Teškom mukom, nakon tri sata i 20 minuta igre svladala je u tri seta Miru Antonitsch iz Austrije što će joj donijeti napredak na WTA ljestvici sa sadašnjeg 769. mjesta.

U polufinalu čeka ju češka kvalifikantica Gabriela Horačkova kojoj je Tamara Čurović predala meč četvrtfinala.

ITF Wiesbaden, drugo kolo:
Petra Martić (Hrvatska, WC) - Katharina Gerlach (Njemačka, Q) 7:5, 6:0

ITF Wiesbaden, četvrtfinale:
Petra Martić (Hrvatska, WC) - Laura Ioana Andrei (Rumunjska) 6:4, 6:1

ITF Györ, četvrtfinale:
Iva Primorac (Hrvatska, Q) - Mira Antonitsch (Austrija) 6:4, 6:7(4), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!