Automoto

Viliam Prodan i Zoran Raštegorac u vodstvu nakon prvog dana opatijskog rallyja

Sportnet • petak, 05.05.2017.
Viliam Prodan i Zoran Raštegorac u vodstvu nakon prvog dana opatijskog rallyja

Na Kvarneru se od ovog petka vozi 26. izdanje opatijskog rallyja. Brzincima Breza je večeras krenula oktanska motorkada, dok će se sutra ujutro krenuti s preostalih devet od ukupno 11 brzinskih ispita. Nakon današnjih prvih 12 kilometara, vodeću poziciju drži posada Viliam Prodan i Zoran Raštegorac u Peugeotu 208 T16 R5. Hrvatska posada je postigla vrijeme od 6:27,3 minute.

“Brzo je bilo od samoga starta, Jura, Hideg i Kovacs, svi smo bili tu negdje, unutar dvije sekunde”, krenuo je Prodan na kraju petka. “Drugi brzinac je bio po noći, po prvi put za nas u ovome autu. Od početka smo išli žustro i jako. Jura je bio pola sekunde sporiji, Hideg isto, u razlici od bloka sekunde smo svi troje. Kovacs nažalost nije startao, imao je nekih tehničkih problema, tako da njega nema, on je otpao, nas tri smo tu. Sutra će biti napeto. Auto je super, ekipa ga je savršeno “poštelala”, sutra sve ispočetka”.

Za njima u zaostatku od jedne desetinke se nalazi još mađarska posada Krisztiana Hidega i Istvana Kereka u Mitsubishi Lanceru EVO IX, dok u još jednom Mitsubishi Lanceru EVO IX treće mjesto drži hrvatska posada Juraja Šebalja i Karla Goluba, koji su bili pet desetinki sporiji.

“Prvi dan, odličan”, rekao je Juraj Šebalj. “Breza je bila odlična za shakedown i prve brzince, za uspostavljanje startne pozicije. Sad u ovome trenutku vidim da ćemo voditi glavnu borbu Prodan, Hideg i mi. Sutra ćemo vidjeti već nakon prvog brzinca o čemu se radi. Brzinac Šušnjevica će biti za dobro jutro, vidjet ćemo poslije Šušnjevice tko se veseli, tko se ne veseli.”

Nakon što su bili najbrži u shakedownu i prvom brzinskom ispitu, Mađarima Antalu Kovacsu i Gergu Istovicsu je u njihovom Fordu Fiesti R5 otkazao alternator, te zbog toga nisu mogli nastaviti vožnju u drugom brzinskom ispitu. S pozitivne strane, čini se kako će Kovacs i Istovics sutra nastaviti natjecanje.

Startnu rampu je ovoga petka prošlo šest automobila R5 klase, koji podižu kvalitetu i prestiž opatijskog relija.

Rally se sutra nastavlja brzincima Šušnjevica, Boljun i Učka, koji bi po rasporedu trebali krenuti u 09:18.

FOTO: Uroš Modlic/Foto Modlic

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoTop temaOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!