Tenis

I Shelby Rogers predala meč Donni Vekić, hrvatska igračica u glavnom ždrijebu Madrida

Branimir Korać • subota, 06.05.2017.
I Shelby Rogers predala meč Donni Vekić, hrvatska igračica u glavnom ždrijebu Madrida
Foto: EPA

Donna Vekić igrat će u glavnom ždrijebu velikog turnira u Madridu nakon što je uspješno odradila posao u kvalifikacijama. Posljednja prepreka bila je prva nositeljica Shelby Rogers koja je predala meč nakon prvog seta...

Nakon što joj je Natalia Vihljanceva predala meč u drugom setu u prvom kolu, Donna Vekić na sličan način došla je do prolaza i u drugom kolu kvalifikacija u Madridu. Ovaj put protivnica joj je bila prva nositeljica Shelby Rogers koja također nije izdržala.

Prije godinu i pol u Linzu Vekić je već svladala Rogers u kvalifikacijama, od tada je Amerikanka značajno napredovala i dogurala do Top 50, ovdje je krenula pobjedom protiv Bethanie Mattek i sa statusom favorita ušla u meč protiv Vekić.

Međutim nije uspjela doći do pobjede, Vekić je drugi put zaredom prošla uz predaju protivnice i donijelo joj je to ulazak u glavni turnir.

U prvom setu breakova nije bilo, u tri gema Rogers je imala po jednu break loptu, ali nije ih iskoristila i set je otišao u tie-break. Tamo je Vekić stvorila prednost u završnici i sa 7:4 uzela prvi set.

Odmah na startu drugog seta napravila je break i povela s 1:0 i nakon toga Rogers predaje dvoboj, a Vekić prolazi dalje.

U glavnom turniru potencijalne protivnice su joj Katerina Siniakova, Elina Svitolina, Caroline Garcia, Julia Putinceva, Coco Vandeweghe, Julia Goerges, Francesca Schiavone ili kvalifikantica.

Nastup u prvom kolu već očekuju Ana Konjuh i Mirjana Lučić-Baroni koje imaju dosta težak posao na startu. Konjuh igra protiv Francuskinje u odličnoj formi Kristine Mladenović, a Lučić-Baroni protiv Marije Šarapove.

WTA Madrid, drugo kolo kvalifikacija:
Donna Vekić (Hrvatska) - Shelby Rogers (SAD, 1) 7:6(4), 1:0 predaja Rogers

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.05.2017. u 16:57
    hehe,tak se da :))
    Obrisan korisnik