Tenis

Pavljučenkova nastavila svoju i zaustavila seriju Schiavone

Branimir Korać • nedjelja, 07.05.2017.
Pavljučenkova nastavila svoju i zaustavila seriju Schiavone
Foto: EPA

Pobjednica WTA turnira u Rabatu je Ruskinja Anastazija Pavljučenkova. Ona je u finalu s dva puta po 7:5 bila bolja od Talijanke Francesce Schiavone...

U finalu WTA turnira u Rabatu susrele su se igračice koje u posljednje vrijeme igraju u sjajnoj formi i koje su osvojile turnir na kojem su nastupile prije Rabata. Anastazija Pavljučenkova slavila je u Monterreyju, a Francesca Schiavone u Rabatu te su obje briljirale do finalnog dvoboja.

Na kraju je pobjedu odnijela mlađa Ruskinja koja je tako stigla do svoje desete titule u karijeri u 15. finalu. Za nju je to tek druga titula i drugo finale na zemljanoj podlozi, dosad jedini put slavila je u portugalskom Oeirasu 2013. godine protiv Carle Suarez Navarro.

"Ranije smo imale teške i neizvjesne međusobne dvoboje na zemlji i znala sam da neće biti lako. Laknulo mi je što sam došla do pobjede, za mene je svaka pobjeda vrlo važno i svaku posebno cijenim", istaknula je Ruskinja.

U prvom setu Pavljučenkova se dvaput vraćala iz breaka zaostatka dok je u drugom setu ona jednom prosula prednost. No u završnici oba seta bila je bolja i mirnija te odnijela drugu uzastopnu turnirsku pobjedu.

Na novoj WTA ljestvici Pavljučenkova ostaje na 16. mjestu dok Schiavone napreduje sa 100. na 77.

WTA Rabat, finale:
Anastazija Pavljučenkova (Rusija, 1) - Francesca Schiavone (Italija) 7:5, 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!