Tenis

Ana Konjuh predala meč Kristini Mladenović nakon gubitka drugog seta

Branimir Korać • nedjelja, 07.05.2017.
Ana Konjuh predala meč Kristini Mladenović nakon gubitka drugog seta
Foto: EPA

Hrvatske tenisačice u Madridu još nisu odradile meč u potpunosti. Nakon što je Donna Vekić ušla u glavni ždrijeb uz dvije predaje protivnica, Ana Konjuh predala je meč prvog kola Kristini Mladenović nakon gubitka drugog seta...

Vrlo težak ždrijeb za hrvatske igračice na startu velikog turnira u Madridu, a prva u akciji bila je Ana Konjuh koja je igrala protiv Francuskinje Kristine Mladenović koja ove godine igra u formi života.

Bez obzira na to, Ana je s razlogom mogla vjerovati u dobar nastup, protiv Mladenović ima pozitivan omjer, a već ju je svladala ove godine na startu Australian Opena gdje ju je nadigrala sa 6:4, 6:2. Osim toga prije Madrida upisala je dobar nastup u Pragu gdje je upisala dvije pobjede i u meču protiv Jelene Ostapenko bila na pragu treće i prolaza u polufinale.

U prvom kolu Madrida trebalo joj je vremena da pronađe pravu igru, Mladenović je bolje otvorila meč i povela s 4:1, ali od 5:2 za Francuskinju kreće serija Ane Konjuh koja uzima pet gemova u nizu, dva na servisu protivnice i dolazi do seta sa 7:5.

Na startu drugog seta ukazala se prilika za novi break, Mladenović je imala 40:0 pa Konjuh osvojila četiri poena u nizu, ali nije iskoristila break loptu i Mladenović se izvukla.

Problemi su krenuli u završnici drugog seta. Kod 4:3 za Mladenović Konjuh je imala 40:15 na svom servisu, ali onda je počela griješiti, ugradila je u to i dvije dvostruke servis pogreške, izgubila je servis i ubrzo i set sa 6:3. Od tih 40:15 nije osvojila više nijedan poen.

Odmah nakon gubitka seta Konjuh je predala meč, još uvijek nema informacija o točnim razlozima, ostaje nada kako nije riječ o nekoj ozbiljnijoj ozljedi.

U drugom kolu Mladenović će za protivnicu imati bolju iz meča između Lauren Davis i Monice Puig.

WTA Madrid, prvo kolo:
Kristina Mladenović (Francuska, 14) - Ana Konjuh (Hrvatska) 5:7, 6:3 predaja Konjuh

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!