Tenis

Donna Vekić do rutinske pobjede protiv 32. igračice svijeta

Branimir Korać • nedjelja, 07.05.2017.
Donna Vekić do rutinske pobjede protiv 32. igračice svijeta
Foto: EPA

Lijepu pobjedu upisala je Donna Vekić u prvom kolu turnira u Madridu. Protivnica joj je bila 32. igračica svijeta Julia Putinceva iz Kazahstana koju je Vekić svladala sa 6:3, 6:4...

U kvalifikacijama Madrida Donna Vekić upisala je dvije pobjede nakon što su joj protivnice predale meč u drugom kolu, dovoljno da osjeti teren i loptice, a da ne izgubi previše energije. Nešto poput idealne pripreme za glavni ždrijeb gdje je bez većih problema stigla do pobjede u prvom kolu.

Igrala je protiv Kazahstanke Julije Putinceve, 32. igračice svijeta s kojom se posljednji put susrela još 2013. godine u Miamiju i upisala pobjedu. Od tada dosta toga se promijenilo, Putinceva je bila i u Top 30 svjetskog tenisa, konstanta je u Top 50 dok je Donna imala dosta problema, ali polako podiže formu i ranking.

U ovom meču Vekić je bila bolja i iskoristila je skroman početak zemljane sezone za Putincevu. Kazahstanka je u Charlestonu neočekivano poražena od Magde Linette, zatim je igrala u Rabatu gdje je na startu imala za protivnicu Andreju Petković, Njemicu koja je potpuno van forme, ali već u drugom kolu izgubila od Varvare Lepchenko.

Vekić je imala više mečeva na ovoj podlozi, odigrala je dva u Budimpešti, tri u Pragu i dva u Madridu što se pokazalo dosta važnim na putu do pobjede.

Putinceva je bolje otvorila meč i povela s 2:0, ali Vekić se odmah vratila i napravila preokret. Na servisu za set kod 5:3 imala je problema, Putinceva je došla do 0:40, ali Vekić se uspjela spasiti i uzeti prvi set sa 6:3.

Odmah na startu drugog seta Donna je napravila break i povela s 2:0, ovaj put Kazahstanka se po Donninom poučku brzo vratila, no ponovno Vekić radi break, odlazi na 5:3 i ovaj put bez problema odrađuje svoje servis gem za meč i sa 6:3, 6:4 prolazi u drugo kolo.

Protivnica će joj biti Japanka Misaki Doi koja je na startu iznenadila Madison Keys i svladala je u tri seta. Vekić sigurno ima šanse u tom meču, Doi nije u briljantnoj formi i ovo joj je bila prva pobjeda nakon pet uzastopnih poraza i pobjede na startu turnira u Dubaiju još u veljači.

WTA Madrid, prvo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska, Q) - Julia Putinceva (Kazahstan) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac07.05.2017. u 19:10
    nadam se još nekoj pobjedi na ovom turniru..
    teniosac
  • Obrisan korisnik07.05.2017. u 15:59
    Bravo lijepa Donna :)
    Obrisan korisnik