Rukomet

Pobjeda rukometašica Lokomotive u prvoj utakmici finala Challenge kupa

HINA • nedjelja, 07.05.2017.
Pobjeda rukometašica Lokomotive u prvoj utakmici finala Challenge kupa
Foto: FaH

U prvom susretu finala Challenge kupa rukometašice Lokomotive su u dvorani II Doma sportova pobijedile švedski Hoors 23-19 (10-11) načinivši veliki korak prema osvajanju prvog europskog trofeja nakon 26 godina.

'Lokosice' su odigrale sjajnu utakmicu, a hoće li to biti dovoljno za ukupnu pobjedu doznat ćemo 13. svibnja kada je uzvrat u Švedskoj.

Odabranice Nenada Šoštarića dobro su ušle u susret. Sredinom prvog dijela stigle su do tri gola prednosti (9-6). Međutim, u završnici prvog poluvremena Lokomotiva je pala u igri što su Šveđanke iskoristile okrenuvši rezultat serijom 5-1 za vodstvo 11-10 na poluvremenu.

U drugom dijelu gledali smo sjajnu predstavu hrvatske ekipe. Od minus jedan, Lokomotiva je stigla do šest pogodaka prednosti. U završnici Hoors je imao sedmerac kod 22:19, Pijević ga je obranila, a na drugoj strani u posljednjim trenucima Glavan je zabila za plus četiri.

Lokomotivu su do pobjede predvodile Marina Glavan i Stela Posavec sa po šest golova, dok je Larissa Kalaus dodala četiri gola. Na vratima je bila sjajna Tea Pijević sa 14 obrana. U redovim švedske ekipe najefikasnije su bile Cassandra Tollbring sa sedam, te Emma Rask s pet golova.

Lokomotiva je u svojoj povijesti osvojila jedan europski trofej - 1991. je slavila u Kupu IHF.

Igrala je još četiri finala, no sva četiri je izgubila. U Kupu prvakinja 1975. od kijevskog Spartaka, a tri puta je poražena u finalu Kupa pobjednica kupova (1980, 1996, 1998).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!