Ostali sportovi

Kanaet i Brečić jedini Hrvati osvajači seniorskih medalja na President kupu u Ateni

Sportnet • ponedjeljak, 08.05.2017.
Kanaet i Brečić jedini Hrvati osvajači seniorskih medalja na President kupu u Ateni

U Ateni je održan daleko najjači turnir na svijetu ove godine na kojem je nastupilo nevjerojatnih 2183 natjecatelja u pratnji još 530 trenera iz čak 394 kluba ili reprezentacije...

Četiri cijela dana borbe su se održavale na osam borilišta na kojem se našlo natjecatelja iz preko 50 država, a o kvaliteti dovoljno govori da je na tatamiju bilo čak 14 osvajača olimpijskih odličja. President kup je pored 20 bodova za G2 turnir nosio i direktan plasman osvajačima odličja na europska prvenstva u sve tri uzrasne kategorije. Od Hrvata do seniorske medalje uspjeli su doći tek Lovre Brečić i Toni Kanaet iz splitskog Marjana u kategorijama u kojima je bilo po 80-ak prijavljenih natjecatelja.

Drugoplasirani na svjetskim taekwondo rang listama u kategoriji do 63 kilograma Lovre Brečić osvojio je brončano odličje za koje su mu trebale čak četiri pobjede.

Slavio je protiva Rusa Jureva 21:0, Uzbekistanca Salaeva 30:14, Nijemca Edgarasa 13:10, Turčina Kavurata 3:2. da bi ga u polufinalu zaustavio reprezentativac Irana Hosseini, kasniji osvajač zlata u toj kategoriji.

Srebrni Toni Kanaet, trećeplasirani na svijetu u kategoriji do 74 kilograma, do srebra je stigao uz četiri pobjede. U prvom kolu bio je bolji od Rusa Neverdinova 10:0, u drugom je svladao Litavca Klemasa 9:1 dok je u trećem bio bolji od dobro mu znanog Belgijca Nicholasa 24:7. Polufinalni sraz predao mu je reprezentativac Srbije Damir Fejzić da bi Kanaeta u finalu pobjedio Rus Maksim Hramcov rezultatom 18:9.

Ipak, ono što najviše veseli je još jedan izvrstan nastup mlade Brune Vuletić koja sa 17 godina pokazuje iznimnu zrelost. U prvom kolu je pobijedila Španjolku Pilar 22:11 u drugom kolu slavila je protiv Finkinje Mikkonen rezultatom 16:13 da bi je u borbi za medalju čekala dvostruka olimpijska pobjednica iz Londona i Rija i jedna od najvećih britanskih sportskih zvijezda uopće, Jade Jones. Bruna je cijelu borbu vodila 2:0 pa 2:1 da bi u trećoj rundi u zadnjih 10 sekundi Britanka okrenula borbu na 3:2. Bruna je tako još jednom potvrdila da se uz dobar rad i ukoliko ostane čvrsto na zemlji može nositi s najboljima na svijetu.

Juniorka Lena Stojković u prvom kolu pobijedila je Bugarku Marielu 12:1, drugu borbu izgubila je od kasnije pobjednice Šveđanke Bayaa rezultatom 6:9, kao i junior Paško Božić koji je nakon pobjede 7:3 protiv Dimitriadesa sa Cipra u drugom kolu izgubio od Rusa Melnika 15:6.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.05.2017. u 23:29
    preskočili vikend: muška karate reprezentacija na EP-u u kumiteu bronca, lizatović bronca na EP-u u hrvanju GR, ženska bronca na EP-u katama judo; i recimo bila je ekipna ženska bronca u judu , na istom onom EP-u prije mjesec dana s kojeg ste izvještavali, al vam je "promakla" -rekordne 3 medalje
    Obrisan korisnik