Tenis

Jana Fett pregazila treću nositeljicu na startu turnira u Cagnes-Sur-Meru

Branimir Korać • utorak, 09.05.2017.
Jana Fett pregazila treću nositeljicu na startu turnira u Cagnes-Sur-Meru
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatska tenisačica Jana Fett prošla je u drugo kolo jakog ITF turnira u Cagnes-Sur-Meru. U prvom kolu igrala je protiv treće nositeljice Irine Hromačove i svladala je s dva puta po 6:1...

Nakon dobro odrađenog posla u kvalifikacijama, Jana Fett nastavila je s dobrim igrama i u glavnom ždrijebu Cagnes-Sur-Mera. Prva protivnica bila joj je 92. igračica svijeta Irina Hromačeva koja u ovom susretu nije imala nikakve šanse.

Hromačeva je ove sezone u vrlo lošoj formi, ima samo dvije pobjede i to protiv Denise Allertove u Budimpešti i malo poznate Kolumbijke Arango u Bogoti.

Fett je do pobjede došla za sat i 22 minute, nije niti jednom izgubila svoj servis te je spasila ukupno šest break lopti.

U prvom setu Hromačeva je poravnala na 1:1 i nakon toga izgubila pet gemova dok je u drugom setu odmah izgubila servis, zatim u maratonskom gemu propustila pet break lopti poslije čega je Fett rutinski otišla do pobjede.

U drugom kolu za protivnicu će imati 144. igračicu svijeta, Čehinju Terezu Martincovu koja je krenula pobjedom protiv Jorović.

Protiv Martincove igrala je jednom prošle godine u Istanbulu, dobila prvi set sa 6:1 nakon čega je Čehinja predala meč.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!