Tenis

Ivo Karlović ispustio šest meč-lopti, spasio četiri i na kraju svladao Bautistu-Aguta

Dario Dodić • utorak, 09.05.2017.
Ivo Karlović ispustio šest meč-lopti, spasio četiri i na kraju svladao Bautistu-Aguta
Foto: EPA

Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Madridu svladavši u trosatnom maratonu Španjolca Roberta Bautistu-Aguta. U meču koji je riješen u tri tie-breaka Karlović je propustio ukupno šest meč-lopti, zatim je četiri puta spašavao meč-lopte Bautiste-Aguta, da bi na kraju ipak u tie-breaku trećeg seta izborio drugo kolo...

Bautista-Agut slovio je za velikog favorita uoči meča, no svoju papirnatu prednost nije znao pokazati na zemlji Madrida, Karlović je, unatoč određenim problemima na servisu u prvom setu, ispucao 35 aseva i u ključnim trenucima odigravao sjajne poene i zasluženo prošao u drugo kolo.

U prvom je setu Španjolac u dva navrata opasno prijetio Karlovićevom servisu, pri vodstvu 2:1 propustio je tri break-prilike, pri rezultatu 5:4 i jednu set-loptu. Set je otišao u pripetavanje u kojem je dvama mini-breakovima s konačnih 7:4 Doktor Ivo uzeo set.

Ivo je imao fantastičnu priliku riješiti meč u dva seta. Pri vodstvu 5:4 imao je tri meč-lopte na 0:40, ali Bautista-Agut se izvlači i odvodi i drugi set u tie-break u kojem je Karlo imao još dvije prilike za meč, na kraju s 11:9 21. tenisač svijeta poravnava na 1-1 u setovima.

U odlučujućem trećem setu bilo je svega. Pri vodstvu Španjolca 5:4 Karlović spašava meč-loptu, zatim na 6:5 još dvije, treći set odlazi u trinaestu igru. Imao je pri vodstvu 6:5 u tie-breaku Karlović novu meč-loptu, ali Bautista-Agut je siguran na servisu. Zatim Španjolac propušta veliku priliku pri vodstvu 7:6 - na drugom je servisu Karlović odigrao sjajan poen. Skupio je Div sa Šalate snage i pri vodstvu 8:7 izabrao sjajan trenutak za izlazak na mrežu, pročitao je Španjolčevu namjeru i nakon tri sata i jedne minute igre prošao u drugo kolo.

Tamo ga čeka Bugarin Grigor Dimitrov, koji igra u sjajnoj formi, iza sebe ima već dva osvojena turnira ove godine. Dosad je pet puta Karlović igrao protiv 12. nositelja turnira u Madridu, ukupan skor je 3-2 za Dimitrova, posljednja dva puta slavio je bugarski tenisač.

ATP Madrid, 1. kolo:
Ivo Karlović (HRV) - Roberto Bautista-Agut (ŠPA) 7:6(4), 6:7(9), 7:6(7)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.05.2017. u 21:45
    Hahaha,ispada da su svi nasi igraci doktori,ne samo Marin,naravno salim se cestitke Karlovicu na pobjedi:)
    Obrisan korisnik
  • interreg09.05.2017. u 16:43
    Na zemlji dobiti Aguta je stvarno odlican uspjeh a Ivo ne samo da ima doktorski servis nego i doktorski voley... Da je naucio bekend top spin kad je bio mlad bio bi u top 10. :-)
    interreg