Tenis

Donna Vekić ekspresno poražena u drugom kolu Madrida

Dario Dodić • utorak, 09.05.2017.
Donna Vekić ekspresno poražena u drugom kolu Madrida
Foto: EPA

Nakon lagane pobjede u prvom kolu, hrvatska tenisačica Donna Vekić praktički je bez ispaljenog metka izletjela s turnira u Madridu u drugom kolu, porazom u dva seta od Japanke Misaki Doi...

Tri je relativno lagana meča odradila Donna Vekić na putu do drugog kola WTA turnira u Madridu. Kroz kvalifikacije se probila predajama protivnica, da bi u prvom kolu glavnog ždrijeba lagano u dva seta svladala Kazahstanku Putincevu. No, svemu lijepom dođe kraj, još lakše nego je došla do drugog kola Vekić se i oprostila od Madrida u drugom kolu, u dva ju je seta nakon 51 minute igre svladala japanska tenisačica Misaki Doi.

Nije ovo bio Donnin dan, Japanka je dominantno ušla u meč, sigurno je držala svoj servis i na svakom servisu Hrvatice prijetila. Dvaput je u prvom setu oduzela servis Donni, a mogla je i treći put, s laganih 6:1 nakon samo 23 minute igre dolazi do prednosti u setovima.

U drugom je setu hrvatska tenisačica, inače 82. igračica svijeta, zaigrala neznatno bolje, ali ni izbliza dovoljno protiv raspoložene Japanke. S nova dva breaka 53. tenisačica svijeta dolazi do 5:2, a zatim drugom meč-loptom privodi dvoboj kraju.

U osmini finala 26-godišnja će Japanka odmjeriti snage s 83. igračicom svijeta, Rumunjkom Soranom Cirsteom. Dvaput su dosad igrale, davnih 2012. i 2013. godine, oba je puta s 2-0 u setovima slavila Rumunjka.

WTA Madrid, 2. kolo:
Misaki Doi (JAP) - Donna Vekić (HRV, Q) 6:1, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.05.2017. u 21:42
    Vec viđeno 100 puta,nista neocekivano od nje cura konstantno stagnira,i nju su proglasili tzv.zvijezdom ali srecom tu je dragi Wawrinka pa ce biti para,za sopinge u buducnosti moze se komoto ostaviti tenisa.
    Obrisan korisnik