Zimski sportovi

Dallas Starsi u zamjenu za izbor četvrte runde drafta dobili Bena Bishopa

Branimir Korać • srijeda, 10.05.2017.
Dallas Starsi u zamjenu za izbor četvrte runde drafta dobili Bena Bishopa

Dallas Starsi dobili su zvučno pojačanje, no ono možda neće odigrati nijednu utakmicu u njihovom dresu. Naime u tradeu s Los Angeles Kingsima stigao im je Ben Bishop...

Američki reprezentativni vratar te prošlogodišnji sudionik All-Star susreta i finalist Vezina trofeja, Ben Bishop, napustio je Los Angeles Kingse te prava na njega dobivaju Dallas Starsi.

Pred Starsima je velika bitka ukoliko žele zadržati Bishopa i tu će se vidjeti jesu li uludo potrošili izbor četvrte runde ovogodišnjeg drafta koji je proslijeđen Kingsima.

Naime Bishop ima ugovor samo do kraja ove sezone i onda postaje neograničeni slobodni igrač što znači da drži sudbinu u svojim rukama. Ove sezone imao je zagarantiran ugovor na 5.75 milijuna dolara, a unatoč problemima s ozljedom koja ga je mučila tijekom sezone, njegovo potraživanje bit će ponovno u tim granicama s tim da će sigurno tražiti dugoročan ugovor na najmanje četiri sezone.

Starsi imaju pouzdanu i dosta skupu vratarsku liniju u Kariju Lehtonenu i Anttiju Niemiju, no ukoliko zadrže Bishopa što im je namjera, Niemi će se naći na udaru i bit će prvi kandidat za razmjenu.

Bishop je u NHL-u od 2008. godine kada je upisao prve nastupe za St. Louis Blues, ali vrhunac dosadašnjeg dijela karijere imao je u dresu Tampa Bay Lightninga gdje je briljirao i isprofilirao se u jednog od najboljih vratara lige.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!