Tenis

Borna Ćorić u dva seta do osmine finala gdje ga čeka prvi tenisač svijeta

Dario Dodić • srijeda, 10.05.2017.
Borna Ćorić u dva seta do osmine finala gdje ga čeka prvi tenisač svijeta
Foto: EPA

Hrvatski tenisač Borna Ćorić nastavio je s odličnim nastupima u glavnom ždrijebu ATP turnira u Madridu. Borna je u dva seta svladao Pierre-Huguesa Herberta i plasirao se u osminu finala turnira gdje ga čeka prvi igrač svijeta Andy Murray...

Manje od sat i pol vremena trebalo je Borni Ćoriću da protiv Francuza Pierre-Huguesa Herberta ostvari plasman u osminu finala ATP turnira u Madridu. Slavio je Hrvat sa 7:5, 6:4 protiv francuskog kvalifikanta, koji je u prvom kolu iz turnira izbacio 13. nositelja Lucasa Pouillea.

Bio je ovo vrlo izjednačen meč, obojica su sigurno čuvala svoje servise sve do vodstva Herberta 4:3 u prvom setu, kada je Borna nizom pogrešaka poklonio Francuzu break-priliku. Izvukao se Hrvat, sačuvao servis, bila je to ujedno prva i posljednja break-lopta koju je Herbert danas imao.

Kako je set odmicao dalje tako je Borna igrao sve bolje, a Francuz polagano padao. Pri rezultatu 5:5 Ćorić dvama sjajnim reternima dolazi do break-prilike. Odličan je drugi servis poslao Herbert, ali Borna odigrava još bolje i dolazi do breaka, koji uz malo problema pri svom servisu potvrđuje i sa 7:5 uzima prvi set.

Žalio se na bolove u leđima Francuz pa je nakon gubitka seta zatražio medicinski time-out. Borna je zaigrao još bolje u drugom setu, Francuz je izgubio koncentraciju, teško je reći koliko su bolovi utjecali na Herbertovu igru jer tako bismo možda nepravedno umanjili kvalitetu tenisa koji je danas pružio Ćorić.

Dovoljan je bio jedan oduzeti servis u drugom setu, pri rezultatu 2:2, Borna iz drugog pokušaja dolazi do breaka, bez većih problema drži svoj servis i s konačnih 7:5, 6:4 kao sretni gubitnik iz kvalifikacija prolazi u osminu finala turnira u Madridu.

A tamo ga čeka težak zadatak, Borna će se za četvrtfinale boriti s prvim igračem svijeta, Andyjem Murrayem. Triput su dosad rekete ukrstili Borna i Britanac, skor je 2-1 za najboljeg tenisača svijeta.

ATP Madrid, 2. kolo:
Borna Ćorić (HRV, LL) - Pierre-Hugues Herbert (FRA, Q) 7:5, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.05.2017. u 13:56
    ima šansu, i to veliku jer Škot nije 100% fit trenutno,aj sretno Borna,i izlazi više na vražju mrežu,to će isfrustrirat "Endija" :)
    Obrisan korisnik
  • interreg10.05.2017. u 21:27
    Super iskoristena prilika a i bez puno trosenja sto je odlicno. Na zemlji bi mogao i Murrayu napraviti probleme...
    interreg
  • Obrisan korisnik10.05.2017. u 20:54
    Hopa, u trecem smo kolu; Pouille mu je jucer na jedvite jade preko tie-brejka uzeo jedan set, a ti glatko cijeli mec u dva seta. Borna Coric igrao si super kao iz udžbenika :))
    Obrisan korisnik