Rukomet

Po tri gola Štrleka i Mihića, Ivić dobar na vratima Kielcea, u finalu poljski velikani

Mihaela Bradovski • srijeda, 10.05.2017.
Po tri gola Štrleka i Mihića, Ivić dobar na vratima Kielcea, u finalu poljski velikani
Foto: EPA

Kao što se i očekivalo, u finalu Kupa Poljske igrat će Kielce i Wisla koji su i u uzvratnim dvobojima bez problema odradili posao protiv objektivno slabijih protivnika...

Wisla i Kielce nisu imali nikakvih problema niti u uzvratima polufinala Kupa. Ponovno su upisali uvjerljive pobjede i izborili dvoboj u finalu.

Wisla je protiv Kwidzyna već u gostima odradila najveći dio posla. Tamo je slavila 32:23 i uzvrat je bio formalnost. Lakoćom je došla do pobjede i na svom parketu, ovaj put 33:24.

Pobjeda domaćina nije dolazila pod znak pitanja, domaćin je potpuno dominirao susretom i bilo je samo pitanje koliko težak poraz će nanijeti gostima.

U visokoj pobjedi Valentin Ghionea ugradio je devet golova, Lovro Mihić tri uz tri promašaja, a Adam Morawski upisao je 11 obrana. Kod poraženih Adrian Nogowski postigao je pet pogodaka.

Problema nije bilo niti za Kielce, Gwardia je ubilježila još jedan visok poraz, ovaj put na svom parketu katastrofalnih 37:17.

Konačan rezultat dovoljno govori o odnosu snaga između ova dva protivnika i nije bilo mjesta nikakvom iznenađenju.

Filip Ivić i Slawomir Szmal upisali su po deset obrana, po šest pogodaka postigli su Karol Bielecki i Tobias Reichmann, Branko Vujović dodao je pet, a Manuel Štrlek tri gola. Na drugoj strani Antoni Langowski i Karol Siwak postigli su po četiri pogotka.

Polufinale Kupa, uzvrati:
Wisla Plock - Kwidzyn 33:24 (32:23)
Gwardia - Kielce 17:37 (23:38)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!