Ostali sportovi

Brončana judo reprezentacija na prijemu u Hrvatskom olimpijskom odboru

Sportnet • četvrtak, 11.05.2017.
Brončana judo reprezentacija na prijemu u Hrvatskom olimpijskom odboru

Delegacija Hrvatskog judo saveza (HJS) na čelu s predsjednicom Sandom Čorak posjetila je u četvrtak, 11. svibnja sjedište Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) u Zagrebu gdje su ih primili član Vijeća HOO-a Zrinko Gregurek i glavni tajnik Josip Čop.

Povod prijemu u HOO-u su tri brončane medalje koje su na Europskom prvenstvu održanom od 20. do 23. travnja u Varšavi osvojili Dominik Družeta, Barbara Matić te hrvatska ženska judo reprezentacija u sastavu Tena Šikić, Tihea Topolovec, Marijana Mišković Hasanbegović, Maja Blagojević, Ivana Šutalo, Ivana Maranić i Barbara Matić.  

„Treba čestitati vama koji ste se iz Varšave vratili s tri brončane medalje, ali i svima onima koji su uložili veliki trud kako bi vam omogućili da se natječete i ostvarujete rezultate. Zato iskrene čestitke upućujem i čelnicima Saveza, izbornicima, trenerima i svim članovima stručnog stožera“, rekao je Gregurek obraćajući se članovima delegacije HJS-a.  

Glavni tajnik HOO-a podsjetio je da niti jedna djelatnost u Republici Hrvatskoj ne ostvaruje bolje rezultate od sporta te da su sportaši najbolji promicatelji svoje domovine u svijetu. „HOO je u svemu vaš servis, na nas uvijek možete računati“, dodao je.  

Ženska judo reprezentacija u sadašnjem sastavu već je 2013. godine bila brončana na Svjetskom juniorskom prvenstvu, a samo godinu dana kasnije zlatna. Barbara Matić prva je judašica u povijesti hrvatskog juda koja je osvojila dvije seniorske europske medalje, dok je Dominik Družeta tek drugi hrvatski judaš koji je od osamostaljenja uspio doći do seniorske medalje. Svi ovi rezultati dokaz su kontinuiranog i kvalitetnog rada u HJS-u, na što se osvrnula i predsjednica Čorak. „Naš dugogodišnji timski rad urodio je plodom. Sportašima pokušavamo osigurati najbolje moguće uvjete, što nije uvijek lako. Našim natjecateljima nije na raspolaganju puno toga što imaju neke od najjačih nacija u judu, zato je ova medalja velika stvar za nas. Treba naglasiti da bez rada natjecatelja i trenera ne bismo bili ovdje gdje jesmo“, rekla je Čorak.  

Još jedno veliko priznanje i potvrda odličnog rada HJS-a svakako je i odluka Međunarodne judo federacije da se Svjetsko juniorsko prvenstvo u listopadu 2017. godine održi u Zagrebu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.05.2017. u 18:46
    da budem grub: čorak ne seri!! zaboravila si prijavit sportaše na kvalifikacije za OI a sada se bacaš u prvi plan i lažeš o osiguravanju nekakvih uvjeta. medalja pripada sportašima i njihovim trenerima, a ne uhljebima u savezu koji ni svoju piskaralsku obavezu ne znaju izvršiti
    Obrisan korisnik