Košarka

Alba odličnim drugim poluvremenom do poravnanja protiv Bayerna

Branimir Korać • četvrtak, 11.05.2017.
Alba odličnim drugim poluvremenom do poravnanja protiv Bayerna
Foto: EPA

Četvrtfinalna serija između Albe i Bayerna očekivano donosi neizvjesnost, a nakon dva susreta svaka momčad upisala je po jednu pobjedu...

Vrlo dobra utakmica u Berlinu završila je pobjedom Albe koja je bila bolja od Bayerna 83:76 i tako poravnala na 1-1 u seriji. Bayern je odigrao odlično prvo poluvrijeme, imao je drugu pobjedu u rukama, ali u nastavku je domaćin proigrao.

Na poluvremenu Bayern je vodio 50:41, no ulazak u drugi dio bio je loš, Alba je krenula serijom 10:0 i napravila preokret. U nastavku susreta domaćin je bio u boljem ritmu, nije dopuštao Bayernu da vrati kontrolu nad susretom i u konačnici Alba je odnijela ipak zasluženu pobjedu.

"Trener Päch i njegova momčad zasluženo odnose pobjedu, posebno u trećoj četvrtini Alba je igrala sjajno. Znali smo da će Alba stvarati pritisak i igrati čvrsto, ali nismo spriječili nepotrebno puno izgubljenih lopti. Moramo dobro proučiti utakmicu i svatko mora razmisliti i svom nastupu", smatra trener gostiju Aleksandar Đorđević.

U pobjedničkom sastavu Niels Giffey upisao je 15 poena, a Peyton Siva 13. Kod Bayerna Devin Booker ubacio je 13 poena, po 12 su dodali Maximilian Kleber (pet skokova) i Nihad Đedović dok je Reggie Redding ubacio deset poena.

Njemačko prvenstvo, četvrtfinale:
Alba - Bayern 83:76 (1-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!