Košarka

Lokomotiv Kubanu treća pobjeda u nizu i plasman u polufinale

Petar Jenjić • petak, 12.05.2017.
Lokomotiv Kubanu treća pobjeda u nizu i plasman u polufinale

Košarkaši Lokomotiv Kubana posljednji su polufinalisti VTB lige. U četvrtoj su utakmici protiv Uniksa slavili na gostovanju u Kazanu rezultatom 84:79 i izborili dvoboj s moskovskim CSKA...

Saznali smo i posljednjeg putnika u polufinale doigravanja za prvaka VTB lige. Lokomotiv Kuban je slavio i u trećoj uzastopnoj utakmici protiv Uniks Kazana i izborili dvoboj s moskovskim CSKA.

Nakon pomalo iznenađujućeg domaćeg poraza u prvoj utakmici, Lokomotiv se trgnuo, igrao sve bolje, pokazao kvalitetu više i u konačnici zasluženo došao do prolaska dalje. U posljednjoj su utakmici slavili rezultatom 84:79.

Iako možda konačno stanje na semaforu sugerira kako se radilo o izrazito napetoj utakmici, to ipak nije bio slučaj. Lokomotiv je vodio od prve do posljednje minute, imao i 13 koševa prednosti u nekoliko navrata, posljednji put početkom posljednje četvrtine (71:58).

Kako je utakmica odmicala kraju domaćin je sve više pokazivao znakove života i polako se počeo približavati. Tricom Keitha Langforda 23 sekunde prije kraja došli su na samo dva poena minusa (81:79), međutim, više od toga nije išlo. Gosti iz Kubana bili su precizni s linije slobodnih bacanja kojima su osigurali pobjedu.

Taylor Rochestie je predvodio goste do slavlja s 21 poenom (5/9 za dva, 2/5 za tricu, slobodna bacanja 5/6), Ian Vougioukas je dodao 17 koševa (4/8 za dva, slobodna bacanja 9/13) i sedam skokova.

Najučinkovitiji je kod Uniksa bio Keith Langford sa 16 koševa uz vrlo slab postotak šuta (4/7 za dva, 1/8 za tricu, slobodna bacanja 5/6). Marko Banić ostao je bez poena za pet i pol minuta provedenih na parketu.

VTB liga, četvrtfinale, četvrta utakmica:
Uniks Kazan - Lokomotiv Kuban 79:84 (1-3)

FOTO: Fedor Obmajkin, Lokomotiv Kuban, VTB liga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!