Košarka

Perićeva Venezia povela protiv Pistoije, Fesenko učinkom sezone nosio Avellino

Branimir Korać • nedjelja, 14.05.2017.
Perićeva Venezia povela protiv Pistoije, Fesenko učinkom sezone nosio Avellino

Venezia i Avellino obranili su domaći teren u prvim četvrtfinalnim susretima talijanskog doigravanja. Hrvoje Perić jedini je Hrvat koji je u subotu bio u akciji...

Venezia je opravdala status favorita protiv Pistoije i došla do pobjede u prvom susretu 84:71. Vrlo dobar nastup Perićeve momčadi koja je od početka kontrolirala rezultat i nije dopustila iznenađenje. Gosti su posljednji put bili u rezultatskom egalu početkom druge četvrtine kada su poveli 23:22 nakon čega je Venezia napravila seriju 12:3 i kasnije Pistoia nije došla na bliže od šest koševa zaostatka.

MarQuez Haynes predvodio je domaćina s 23 poena (trica 5/8), Michael Bramos dodao je 14 poena, a Hrvoje Perić za 17 minuta devet poena (4/12 za dva, 0/1 za tri) uz četiri skoka. Kod gostiju Terran Petteway ubacio je 17 poena, a Andrea Crosariol 13 uz šest skokova.

Nevjerojatnim učinkom Kyrylo Fesenko vodio je Avellino do pobjede protiv Reggio Emilije. Slavio je s visokih 82:64 i tako došao do prednosti u seriji. Od sredine druge dionice gosti su bili u dvoznamenkastom zaostatku i nikako se nisu mogli izvući i smanjiti zaostatak.

Fesenko je u utakmici sezone za samo 15 minuta ubacio čak 24 poena (10/12 za dva) uz fantastičnih devet napadačkih skokova. David Logan dodao je 17 poena, šest asistencija i pet skokova. Kod gostiju Julian Wright ubacio je 15 poena uz pet skokova, a Pietro Aradori 14 poena uz pet skokova.

Talijansko prvenstvo, četvrtfinale:
Umana Reyer Venezia - The Flexx Pistoia 84:71 (1-0)
Sidigas Avellino - Grissin Bon Reggio Emilia 82:64 (1-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!