Rukomet

Nexe ispustio svoj prvi trofej, PPD Zagreb nakon raspucavanja 24. put osvojio Kup Hrvatske

Branimir Korać • nedjelja, 14.05.2017.
Nexe ispustio svoj prvi trofej, PPD Zagreb nakon raspucavanja 24. put osvojio Kup Hrvatske
Foto: FaH

Rukometaši PPD Zagreba pobjednici su Kupa Hrvatske u sezoni 2016./2017. Nakon drame u finalu protiv Nexea slavili su 28:27 boljim izvođenjem sedmeraca. Našičani su imali ogromnu priliku, u nekoliko navrata imali su Zagreb na konopcima, ali nisu to znali iskoristiti i Zagreb je golom Igora Vorija izborio raspucavanje i tamo došao do trofeja...

PPD Zagreb 24. put osvojio je trofej pobjednika Kupa Hrvatske, a uz njega jedino su još rukometaši Metkovića podigli ovaj trofej. Veliku priliku za prekid Zagrebovog niza imao je Nexe, ali nije izdržao iako su se Zagrebaši itekako nudili u zadnjih 15 minuta.

Igor Vori golovima u završnici susreta bio je jedan od junaka Zagreba dok je Nexeov tragičar bio David Špiler s tri uzastopne nepotrebno izgubljene lopte, a zatim i neiskorištenim sedmercom.

Najvećim dijelom susreta Zagreb je bio u zaostatku, u prvom poluvremenu zaostajao je i tri pogotka, ali u završnici Luka Mrakovčić ipak približava Zagreb na samo 13:12.

U drugom dijelu uslijedila je prava drama. Deset minuta prije kraja dva napada zaredom Zlatko Horvat ne realizira, pogađa vratnicu iz iz sedmerca i s krila, a Nexe to ne koristi za odvajanje i odlazak na višu prednost od tadašnjih 22:20.

Nove prilike za bijeg Nexe je imao kod 23:21 kada je Špiler dva puta u nizu izgubio loptu da bi Horvat smanjio na 23:22. Nakon treće zaredom izgubljene lopte Špilera, Šebetić je mogao vratiti Zagreb u potpunosti u utakmicu, ali Lorger brani njegov pokušaj, no dvije minute prije kraja ipak Vori poravnava na 23:23.

55 sekundi prije kraja Valčić prekršajem u prostoru zaustavlja Špilera, a Zrnić iz sedmerca donosi prednost Našičanima. Zagreb je dugo gradio svoj posljednji napad, u konačnici je lopta došla ponovno do Vorija koji deset sekundi prije kraja poravnava na 24:24.

Nexe je nakon time outa imao šest sekundi za posljednji napad, Barišić-Jaman dobro se dignuo, opalio s 11 metara, ali pogodio vratnicu sa zvukom sirene.

Uslijedili su sedmerci gdje su u prve dvije serije svi bili precizni, a onda je Stevanović obranio pokušaj Špilera. Uzvratio je Lorger koji brani Šebetiću da bi Stevanović ponovno bio uspješan i obranio loš pokušaj Etera.

Nakon što su Mrakovčić i Nuić bili precizni, Stipe Mandalinić zabio je za potvrdu Zagrebove pobjede i 24. trofej pobjednika Kupa.

Šteta za Nexe koji tako ostaje u čekaonici, ovo mu je bila idealna prilika, no ostala je neiskorištena.

RK Nexe – RK PPD Zagreb 27:28 (13:12, 24:24)

RK Nexe: P. Lelić, Lorger (14), Vešligaj; F. Lelić. Eter, Zrnić 5, Mrđenović, Barišić-Jaman 4, Manci Mičević, Sršen 9, Nuić 1, Sakić 1, Halilković, Vegar, Špiler 4, Erceg.
Trener: Hrvoje Horvat

RK PPD Zagreb: Stevanović (3+0), Skok (2+0), Jović; Mrakovčić 4, Vujić, Kontrec, Vori 2, Šebetić 2, Marković 2, Horvat 10, Šušnja 1, J. Valčić 2, T. Valčić, Mandalinić, Miklavčić, Pavlović 1.
Trener: Slavko Goluža

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!