Tenis

Sjajan povratak Mirjane Lučić-Baroni za prvu pobjedu protiv Šafarove

Dario Dodić • ponedjeljak, 15.05.2017.
Sjajan povratak Mirjane Lučić-Baroni za prvu pobjedu protiv Šafarove
Foto: EPA

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni sjajnim je tenisom protiv češke tenisačice Lucie Šafarove u tri seta došla do pobjede i prolaska u drugo kolo WTA turnira u Rimu...

Težak je meč iza najbolje hrvatske tenisačice, Mirjane Lučić-Baroni. Težak, ali sa iznimno pozitivnim krajnjim ishodom. Mirjana je u dvoboju s češkom tenisačicom Lucie Šafarovom pokazala izniman karakter i upornost, dvaput se vratila iz teške situacije i na kraju slavila u tri seta i plasirala se u drugo kolo WTA turnira u Rimu.

Tek u petom nastupu prvi je put Lučić-Baroni pobijedila Šafarovu, inače 38. tenisačicu svijeta. Ne samo da ju je prvi put pobijedila već joj je po prvi put oduzela set. I to na kakav način!

Šafarova je imala ogromnih 5:1 u prvom setu, da bi sjajna Mikica osvojila šest uzastopnih gemova u prvom setu i sa 7:5 došla do prednosti u setovima.

Niz uzastopnih gemova završio je na brojci sedam, nakon čega je Šafarova zaigrala bolje. Oduzela je servis Mirjani za 2:1, no brzo ga i izgubila u maratonskoj šestoj igri. Ipak, Hrvatica nije uspjela zadržati servis u devetom gemu, Čehinja dolazi do 5:4, a zatim glatko čuva svoj servis i sa 6:4 izjednačava rezultat u setovima.

U trećem su setu odlučivale nijanse. Mora se priznati da su obje tenisačice možda i najbolji tenis danas prikazale u završnici odlučujućeg seta, koji je otišao na stranu Hrvatice, iako se nije tako činilo nakon pet gemova. Šafarova je oduzela servis Mirjani i došla blizu potvrde breaka u šestoj igri, ali Hrvatica s 40:30 okreće na break-loptu i vraća break.

Na idućem servisu Čehinje Lučić-Baroni dolazi do novog breaka, a zatim u sjajnom posljednjem gemu uz puno muke dolazi i do meč-lopte, koju uz velikodušnu pomoć mreže pretvara u prvu pobjedu protiv Šafarove nakon točno dva sata igre.

U drugom će kolu Lučić-Baroni vjerojatno dobiti priliku za osvetu poraza iz Madrida. Podsjetimo, Mikica je u prvom kolu Madrida izgubila od Marije Šarapove, koja trenutno vodi 1-0 u setovima i 2:0 u drugom setu protiv Amerikanke Christine McHale.

WTA Rim, 1. kolo:
Mirjana Lučić-Baroni (HRV, 16) - Lucie Šafarova (ČEŠ) 7:5, 4:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!