Košarka

Mulaomerović: "Ne treba podcijeniti našu prednost domaćeg terena", Reynolds: "Želimo snažno završiti sezonu"

Branimir Korać • utorak, 16.05.2017.
Mulaomerović: "Ne treba podcijeniti našu prednost domaćeg terena", Reynolds: "Želimo snažno završiti sezonu"
Foto: FaH

U srijedu počinje finalna serija prvenstva Hrvatske za košarkaše, a Cibona u prvo susretu finala dočekuje Cedevitu. Dvoboj u Domu Dražena Petrovića igra se u srijedu od 20 sati...

Damir Mulaomerović i njegovi igrači spremni su za finalnu seriju protiv Cedevite. Cibona dočekuje Cedevitu s prednosti domaćeg terena, a trener Vukova očekuje dobar nastup svojih igrača.

"Ovo je za nas uspjeh jer smo do finala došli težim putem nego Cedevita, a i jako smo zadovoljni jer imamo prednost domaćeg terena. Što zbog ozljeda i što zbog odlazaka igrača, rosteri su se prorijedili i bit će jako zanimljivo. Vidjet ćemo s kojim igračima će Cedevita nastupiti dok ćemo mi biti u našem standardnom sastavu. Očekujem jako kvalitetnu utakmicu, a ne treba podcijeniti i našu prednost domaćeg terena. Poslije Šibenika imali smo i malo vremena za odmaranje, momci su jako dobro trenirali i mentalno smo potpuno unutra. Spremni smo za pravu bitku i sve ono što nas bude čekalo."

Iako Cibona ima prednost domaćeg terena, Cedevita je favorit u finalnoj seriji zbog ipak kvalitetnijeg kadra koji posjeduje.

"Cedevitu i njezinu kvalitetu ne treba nikada podcijeniti, ima visok budžet i kvalitetan roster te je zadnjih godina dominantna u hrvatskom košarkaškom svijetu. Međutim okolnosti nam omogućuju da se stvarno imamo čemu nadati i imat ćemo što za reći u svim tim utakmicama."

Važan adut Cibone bit će Scottie Reynolds koji također vjeruje u pozitivan ishod finalne serije.

"Svi znamo da je Cedevita sjajna momčad. Uzbuđeni smo što smo došli do finala nakon velike borbe ove sezone. Imali smo dosta problema, ozljede nas nisu mazile, ali nakon svega toga želimo snažno završiti sezonu. Posljednja dva kola mučile su me ozljede i drago mi je da sam se vratio i da sam spreman igrati na visokoj razini. Znamo da će biti zahtjevno, ali cijelu sezonu susrećemo se s preprekama stoga ovo neće biti ništa novo. Pokušat ćemo iskoristiti priliku."

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!