Tenis

Marin Čilić preskočio prvu prepreku u Rimu, Harrison uhvatio samo pet gemova

Branimir Korać • utorak, 16.05.2017.
Marin Čilić preskočio prvu prepreku u Rimu, Harrison uhvatio samo pet gemova
Foto: EPA

Marin Čilić imao je lagan ulazak u turnir u Rimu. U susretu drugog kola za protivnika je imao Ryana Harrisona, Amerikanca kojeg je svladao bez većih problema u dva seta...

Ryan Harrison u prvom kolu izvukao se iz teške pozicije protiv Jareda Donaldsona, a nakon maratona koji je potrajao do kraja jučerašnjeg programa, već danas morao je na Marina Čilića. Svježiji Čilić, koji je bio slobodan u prvom kolu, slavio je bez većih problema sa 6:3, 6:2.

Čiliću je ovo četvrta pobjeda protiv Harrisona, jedini poraz upisao je prošle godine u Acapulcu gdje je neočekivano poražen sa 6:3, 3:6, 6:2, a ovdje je bio oprezniji i nije dozvolio iznenađenje. Odigrao je dobar meč i zasluženo slavio.

Do pobjede je došao za manje od sat i pol igre, na svom servisu uglavnom je bio dobar dok je servis Harrisona konstantno držao pod pritiskom.

Meč je otvorio na najbolji mogući način, ekspresno je poveo s 3:0 i tako usmjerio set na svoju stranu. Mogao ga je i brže dovršiti, svaki naredni servis gem Amerikanca donosio je Marinu break lopte, no on ih je ukupno sedam prokockao. S druge strane na svom servisu izgubio je do kraja seta samo četiri poena.

Nakon što je uzeo prvi set sa 6:3, na pravi način krenuo je i u drugi set. Odmah je poveo s 2:0, Harrison je nakon toga napokon odradio dva servis gema u kojima se nije suočavao s break loptama da bi kod 3:2 prvi put zaprijetio Marinu došavši na 30:40. Čilić se izvukao, napravio novi break u sljedećem gemu i onda na servisu za meč bez izgubljenog poena došao do pobjede 6:3, 6:2.

U osmini finala čeka ga ozbiljniji posao, igrat će protiv devetog nositelja Davida Goffina. Goffin je ove godine odigrao niz vrlo dobrih mečeva, no u Rimu je u tri seta lomio Thomaza Belluccija i Fernanda Verdasca, čini se da je izgubio na svježini i Marin tu neće biti bez šanse. Prošle godine susreli su se četiri puta, Goffin je odnio tri pobjede, a Marin jednu i to u Parizu u posljednjem meču kada je slavio sa 6:3, 7:6. Na zemljanoj podlozi još se nisu susretali.

Rim, drugo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 6) - Ryan Harrison (SAD) 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.05.2017. u 12:53
    Odlicni Marin je trenutacno u formi; dobija i Goffina :)
    Obrisan korisnik