Nogomet

VIDEO: Dirk Kuyt izabrao savršen trenutak za vješanje kopački o klin

HINA • srijeda, 17.05.2017.
VIDEO: Dirk Kuyt izabrao savršen trenutak za vješanje kopački o klin
Foto: EPA

Tri dana nakon što je s Feyenoordom proslavio naslov prvaka, prvi za taj klub nakon 18 godina, Dirk Kuyt (36) je zaključio svoj igrački put...

Kuyt je posljednjem kolu nizozemskog prvenstva protiv Herclesa (3:1) upisao 'hat-trick' i tako na najljepši način završio karijeru.

"Svi moji nogometni snovi su se ostvarili. Maštao sam kako u dresu Feyenoorda osvajam naslov i to se ostvarilo. Ovo je idealan trenutak za oproštaj. Odlazim kao prvak", kazao je Kuyt dodavši: "Posljednje dvije sezone u dresu Feyenoorda su bile fantastične."

Kuyt se može pohvaliti kako je osvajao naslove prvaka u dvije europske lige. U Turskoj je bio prvak u dresu Fenerbahčea, a u domovini s Feyenoordom. Osvojio je i nizozemski Kup s Utrechtom te Liga kup u Liverpoolu. U dresu nizozemske reprezentacije je osvojio drugo mjesto na SP-u 2010. u Južnoj Africi te broncu 2014. u Brazilu.

Karijeru je počeo u Utrechtu, potom je tri sezone igrao za Feyenoord (2003.-06.), zatim je šest godina igrao za Liverpool, a od 2012. do 2015. je bio član Fenerbahčea nakon čega se vratio u Feyenoord.

U dresu nizozemske reprezentacije je sakupio 104 nastupa postigavši 24 gola.

Nakon prekida karijere Kuyt ostaje u klubu, bit će jedan od suradnika tehničkog direktora Martina van Geela.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!