Nogomet

VIDEO: Atletico pobjedom u Santiagu do prolaza u Copa Libertadoresu, Eduardo strijelac

Branimir Korać • četvrtak, 18.05.2017.
VIDEO: Atletico pobjedom u Santiagu do prolaza u Copa Libertadoresu, Eduardo strijelac
Foto: EPA

U posljednjem kolu grupne faze natjecanja u Copa Libertadoresu Atletico Paranaense gostovao je u Santiagu kod Universidad Catolice i pobjedom 3:2 izborio je prolaz u nokaut fazu ovog natjecanja. Među strijelcima bio je i bivši hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva...

Šesto kolo skupine 4 Copa Libertadoresa donosilo je odluku o prolazu u sljedeću fazu natjecanja. Sve opcije bile su otvorene, nitko nije bio siguran u prolaz, ali i svi su još uvijek imali šanse.

Atletico Paranaense gostovao je kod Universidad Catolice i morao je doći do pobjede da bi osigurao prolaz. U tome je i uspio, u zanimljivom dvoboju slavio je s 3:2.

Domaćin je poveo u 36. minuti golom Santiaga Silve, Urugvajca koji je jedno vrijeme nastupao i u dresu Fiorentine, te je to vodstvo držao sve do zadnjih 15 minuta susreta.

U 67. minuti u igru kod gostiju ulazi Eduardo da Silva umjesto Grafitea, veterana koji je s uspjehom tresao mreže u dresu Wolfsburga, a bivši hrvatski reprezentativac vraća svoju momčad u igru. U 76. minuti nakon ubačaja s lijeve strane glavom šalje loptu u mrežu.

Šest minuta kasnije Douglas Coutinho donosi preokret Atleticu da bi krasnim golom Ricarda Noira Universidad u 85. minuti poravnao.

U završnici su i jedni i drugi krenuli po puni plijen, a u 87. minuti Carlos Alberto ponovno vraća prednost na stranu Atletica koji pobjeđuje s 3:2 i zauzima drugo mjesto u skupini.

Universidad Catolica ostala je na četvrtom mjestu i završila s nastupom. U drugom susretu San Lorenzo je s 2:1 bio bolji od Flamenga pogotkom Fernanda Belluschija te je tako završio kao prvi u skupini dok Flamengo kao trećeplasirani nastup nastavlja u Copa Sudamericani.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!