Košarka

Ukić najbolji u porazu AEK-a, Panathinaikos došao na korak do finala

Petar Jenjić • četvrtak, 18.05.2017.
Ukić najbolji u porazu AEK-a, Panathinaikos došao na korak do finala
Foto: FaH

Panathinaikos je došao na korak do prolaska u finale grčkog košarkaškog prvenstva. Na domaćem je parketu bio bolji od AEK-a rezultatom 81:72 i poveo s 2-1 u seriji...

Nakon minimalne pobjede u drugoj utakmici, košarkaši AEK-a nisu uspjeli doći i do drugog uzastopnog slavlja protiv Panathinaikosa. Poraženi su na gostovanju rezultatom 81:72 čime su došli na korak do eliminacije iz natjecanja.

Svoju su priliku propustili tijekom drugog poluvremena kada su uspjeli preuzeti vodstvo i doći do osam poena viška, iako su u nekoliko navrata bili i u dvoznamenkastom zaostatku.

Ubačajima Roka Ukića gosti su posljednji put vodili u 35. minuti (60:59), međutim, Panathinaikos pojačava u napadu. Nick Calathes je povezao pet poena, na njega se nadovezao K.C. Rivers i ubrzo se domaćin vratio na nešto osjetniju razliku koju je zadržao do kraja utakmice.

Nick Calathes je predvodio domaću momčad s 26 poena (7/9 za dva, 3/8 za tricu, slobodna bacanja 3/6), šest skokova i šest asistencija, K.C. Rivers je dodao 19 koševa (5/7 za dva, 2/4 za tricu, slobodna bacanja 3/5).

Roko Ukić je bio najučinkovitiji kod AEK-a s 14 poena (3/5 za dva, 2/5 za tricu, slobodna bacanja 2/2), dva skoka i pet asistencija za 32 minute provedene na parketu.

Grčka liga, polufinale, treća utakmica:
Panathinaikos - AEK 81:72 (2-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!