Košarka

Harden jednoglasno izabran u prvu petorku NBA lige, James izabran 11. put

Branimir Korać • četvrtak, 18.05.2017.
Harden jednoglasno izabran u prvu petorku NBA lige, James izabran 11. put
Foto: EPA

U izboru uz kojem su svoje glasove davali novinari usko povezani s NBA ligom, njih 100, izabrani su članove prve, druge i treće NBA petorke. Jedini koji je bio maksimalan i dobio je svih 100 glasova za mjesto u prvoj petorci je James Harden...

Nekih većih iznenađenja nije bilo u izboru tri najbolje petorke NBA lige ove sezone. Novinari su davali svoje glasove za po jednog igrača na svakoj poziciji, pet bodova za prvu petorku, tri za drugu i jedan za treću te su na osnovu tih glasova izabrani članovi tri najbolje petorke NBA lige u ovoj sezoni.

Jedini kojeg su svi vidjeli kao člana najbolje petorke je James Harden koji je tako jedini s maksimalnih 500 osvojenih bodova.

Osim njega u prvoj petorci s po 498 bodova su i Russell Westbrook i LeBron James, 490 bodova dobio je Kawhi Leonard, a na centarskoj poziciji bilo je najviše nedoumica te je tu pobjedu odnio Anthony Davis s 343 boda.

Davis je odnio vrlo tijesnu pobjedu ispred Rudyja Goberta koji je osvojio samo četiri boda manje i zauzeo je mjesto u drugoj petorci lige.

Uz Goberta u drugoj petorci su i Stephen Curry (290), Giannis Antetokounmpo (258), Kevin Durant (239) i Isaiah Thomas (236).

Najviše glasova u trećoj petorci dobio je Draymond Green koji je osvojio 134 boda, a tu su još i John Wall (125) Jimmy Butler (102), DeMar DeRozan (62) i DeAndre Jordan (54).

LeBron James 11. put u karijeri izabran je u najbolju petorku što je pošlo za rukom još samo Kobeu Bryantu i Karlu Maloneu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!