Ostali sportovi

Srbić i Đerek u finalu, Možnik prva rezerva

Sportnet • petak, 19.05.2017.
Srbić i Đerek u finalu, Možnik prva rezerva

Hrvatska gimnastička reprezentacija na svom najdražem Svjetskom kupu, Grand Prix Osijek Žito Challenge cupu, imat će šest finalista...

Nakon što su kvalifikacije u četvrtak uspješno odradili Robert Seligman i Matija Baron izborivši subotnja finala na konju s hvataljkama, te Tijana Tkalčec i Ema Kajić na preskoku, drugog kvalifikacijskog dana u Gradskom vrtu isto su uspjeli Tin Srbić na preči i Ana Đerek na parteru, dok je bivši prvak Europe na preči, Marijo Možnik, prva rezerva za finale.

Tin je baš kao i prije tjedan dana na Svjetskom kupu u Kopru bio najbolji u kvalifikacijama preče, skupivši 14,200 bodova.

"Zadovoljan sam kvalifikacijama. Jako dobro sam napravio vježbu, ali znam ja to i bolje. Nadam se da ću to pokazati u nedjelju u finalu. Očekujem tamo bolju vježbu i borbu za medalje. Nadam se i za zlato, kao i prošlog vikenda u Kopru. Mislim da to mogu, pogotovo pred domaćom publikom. Stvarno jedva čekam taj nastup. I prošle godine je bilo super, osvojio sam broncu, ali nadam se ove godine i još boljoj atmosferi, ali i još boljoj medalji", poželio je Tin koji je na svakom od osam posljednjih turnira SK-a izborio finale, ali i osvojio čak šest medalja.

Dvostruki osvajač Osijeka, pobjednik 2010. i 2014, neće imati priliku povećati kolekciju medalja. Marijo Možnik završio je kao deveti (13,600), a iz finala ga je izgurao posljednji natjecatelj u kvalifikacijama, Mađar David Vecsernyes.

"To je gimnastika, to je sport. Na žalost, ove godine nema finala za mene. Napravio sam jednu grešku u sredini vježbe i ona me koštala ulaska u finale. S druge strane, drago mi je da je Tin Srbić opet pokazao konstantu, vrhunski rezultat, zato pozivam sve da dođu gledati njega u nedjelju. I ja ću biti njegov navijač", rekao je Možnik.

Naša najbolja gimnastičarka, Ana Đerek, u nedjelju će se boriti za postolje na parteru nakon što je danas bila sedma (12,500), dok je na gredi završila kao deseta (12,500), druga rezerva za finale. U kvalifikacijama partera naša druga predstavnica, Ana Poščić, bila je 19. sa 11,100 bodova.

"Bilo je nekoliko greškica na parteru, ali bolje je da ima mjesta za ispraviti, za poboljšati u finalu. Ja sam sva svoja očekivanja ovdje stavila na parter, jer, od grede je nerealno imati neka očekivanja. Greda je uvijek lutrija. Nju natječem, pa ako bude dobro - super, ako ne, nema veze. Ali, zato sam na parteru konkurentna. Baš se veselim nastupiti u nedjelju pred punom dvoranom", rekla je Ana.

Najbolji ženski parter odradila je Brazilka Flavia Saraiva (13,500), a gredu višebojska viceprvakinja Europe, Mađarica Zsofia Kovacs (13,300). Prva zvijezda Osijeka, olimpijski pobjednik na karikama iz 2012. i srebrni 2016., Brazilac Arthur Zanetti, uvjerljivo je odradio kvalifikacije (14,900), dok je najbolji preskok imao Izraelac Andrej Medved (14,575).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!