Nogomet

VIDEO: Tudorov Galatasaray drugom uzastopnom pobjedom praktički osigurao Europu

Dario Dodić • petak, 19.05.2017.
VIDEO: Tudorov Galatasaray drugom uzastopnom pobjedom praktički osigurao Europu
Foto: Kristijan Komarica

Galatasaray Igora Tudora na svom je travnjaku svladao momčad Osmanlispora na otvaranju 32. kola turske Super Lig i praktički osigurao plasman u Europu iduće sezone...

Iako njegova momčad ne impresionira otkad je preuzeo momčad, Galatasaray Igora Tudora gotovo će sigurno igrati u europskim natjecanjima iduće sezone. Galatasaray je na domaćem travnjaku s laganih 2:0 svladao Osmanlispor i na trećem mjestu, barem privremeno, preskočio Fenerbahče.

Treće i četvrto mjesto garantiraju plasman u kvalifikacije za Europsku ligu, Galatasaray dva kola prije kraja ima devet bodova prednosti ispred petoplasiranog Trabzonspora, koji do kraja mora igrati tri utakmice. Jedini način da Galatasaray ne dođe do Europe jest ukoliko ne osvoji nijedan bod do kraja prvenstva, a Trabzonspor pobijedi sve tri utakmice. S obzirom da već u 32. kolu igra protiv drugoplasiranog Basaksehira teško je očekivati ovakav rasplet.

Večeras je Galatasaray bez većih problema svladao 13. momčad prvenstva, Osmanlispor, kojem je ovo bio treći poraz u nizu. Iz prve prave prilike Galata je došao do vodstva. Igrala se 24. minuta, nakon ubačaja s desne strane lopta se na rubu kaznenog prostora odbila do Wesleyja Sneijdera, koji iz prve puca. Nije to bio posebno snažan udarac Nizozemca, no lopta se odbija od trave i prolazi ispod ruke inače vrlo dobrom vrataru Karčemarskasu.

Milimetri su dijelili Osmanlispor od izjednačenja nakon nešto više od pola sata igre, lijepo je mrežu zatresao Pierre Webo, no linijski sudac signalizirao je zaleđe. Usporena snimka potvrdila je odluku linijskog suca, iako se radilo tek o nekoliko centimetara.

U idućem napadu Galatasaray je došao do drugog gola. Sinan Gümüs pravom je majstorijom potvrdio pobjedu Tudorove momčadi. Na 35 metara od gola gostiju dobio je loptu od Sneijdera, a zatim se prošetao kroz obranu Osmanlispora i sa 16 metara odmjerenim udarcem pogodio lijevi kut za konačnih 2:0.

U drugom se poluvremenu utakmica otvorila, Webo je još jednom prijetio kod gostiju, ali Muslera je bio na visini zadatka. Najbliže trećem pogotku za Galatu bio je Garry Rodrigues u sudačkoj nadoknadi, izbio je sam pred Karčemarskasa, koji odlično brani.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!