Ostali sportovi

Dr. Časl obranio naslov bez poraza u cijeloj sezoni

Sportnet • subota, 20.05.2017.
Dr. Časl obranio naslov bez poraza u cijeloj sezoni

Stolnotenisačice Dr. Časla obranile su naslov prvaka nakon što su u drugom susretu finala HEP Superlige svladale ekipu Tisa sa 4:1 (4:0 prvi susret). Ovim uspjehom Dr. Časl je osvojio četvrti naslov u proteklih pet sezona, koliko su bili dominantni ove sezone najbolje govori podatak da nisu izgubili niti jedan susret.

Doduše, bilo je i za očekivatio da će biti dominantni, predsjednik dr. Martin Tino Časl i trener Darko Arapović složili su vrlo dobru ekipu, za hrvatske prilike predobru. Naprimjer, Zheg Jiaqi je igračica koja je među Top 100 na svijetu, a u Hrvatskoj je sezonu završila bez poraza.

Prvi susret finala trajao je dosta kratko, Tis je uzeo tek tek set u cijelom meču. Uzvrat je bio nešto neizvjesniji, domaćina je u vodstvo dovela Zheng Jiaqi, da bi izjednačila Ivana Malobabić svladavši Mancu Fajmut sa 3:2. Sličan meč igrale su na otvaranju sezone, tada je Fajmut vodila 2:0 pa na kraju izgubila. Na 2:1 povisila je Mirela Đurak pobjedivši Natašu Skočilović 3:0, a malo je nedostajalo da se sve zakomplicira u igri parova. Malobabić i Jazbec su vodile 2:0 u setovima protiv Đurak i Zhang Jiaqi, ali na tome je i ostalo. Sljedeća tri seta domaći par je slavio sa 11:8, 11:8 i 11:5. 'Točku na i' stavila je najbolja igračica Dr. Časla američka Kineskinja Zheng Jiaqi svladavši najbolju igračicu Tisa Ivanu Malobabić sa 3:0.

"Uspjeli smo izdržati pritisak, svi su očekivali i uvjerljiviji rezultat, ali Tis je u drugom susretu igrao odlično. Bili smo dominantni cijelu sezonu, koja je bila duga, prijetile su ozljede, pad forme, sve smo uspjeli izdržati i zasluženo osvojili", istaknuo je trener ekipe Darko Arapović, koji u svojoj riznici sad već ima popriličan broj trofeja. I kako se čini ta serija neće stati.

"Ne zamaram se time, idemo sezonu po sezonu pa do kud stignemo", zaključio je Arapović.

"Treća i četvrta partije su trebale biti naše. Nažalost, oni su bili malo slabiji, a mi nismo do kraja iskoristili pruženu šansu. Da smo nešto od toga uzeli možda bi se još maloo više zakompliciralo", dodao je Vedran Vukelić, trener Tisa, koji realno mora biti zadovoljan sezonom. Ponovili su uspjeh od lani, a za nešto više s ovakvim suparnikom ti treba i više novaca. Imali su iskusnu i dobru ekipu, ali nedovoljno dobru za moćni Dr. Časl. Uostalom, teško je očekivati više kad ti konkurent u ekipi ima dvije igračice koje 'vole' lovce.

"Bio je ovo psihološki težak meč, neočekivano napet, ali i to smo riješili. Tis mi je najdraži suparnik, protiv njih uvijek pobjeđujemo. Uostalom, ovu ekipu sam slagao po njima, zato su dovedene Zhang Jiaqi i Mirela Đurak", kazao je dr. Časl, a potom je nastavila njegova najdraža igračica Đurak:

"Lošije smo igrale u drugom susretu, svi su govorili kako će biti lako. Mi smo znale da smo dosta jače od njih, a opet moraš to odraditi. Sretna sam jer ovo mi je najbolja sezona, uz ovaj naslov uzela sam i Hrvatski kup, Top 12, 1. HSTS-ov turnir u Zadru, na Zagreb Openu broncu, sa reprezentacijom sam izborila I. diviziju na EP-u... Moram se zahvaliti predsjedniku kluba dr. Martinu Tino Časlu, on je zaslužan što sam sve ovo postigla ove sezone. I izbornici Tian Yuan što sam se vratila u reprezentaciju, na kraju je sve ispalo odlično."

Dr. Časl - Tis 4:1 (4:0 prvi susret)
Zheng Jiaqi - Jazbec 3:1 (8, -9, 2, 2)
Fajmut - Malobabić 2:3 (-7, 9, 9, -9, -7)
Đurak - Skočilović 3:0 (9, 8, 9)
Zheng Jiaqi/Đurak - Jazbec/Malobabić 3:2 (-8, -9, 8, 8, 5)
Zheng Jiaqi - Malobabić 3:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!