Tenis

Matija Pecotić uspješan na startu kvalifikacija za Roland Garros

Petar Jenjić • ponedjeljak, 22.05.2017.
Matija Pecotić uspješan na startu kvalifikacija za Roland Garros
Foto: Kristijan Komarica

Matija Pecotić uspješno je prošao prvu prepreku u kvalifikacijama za Roland Garros, hrvatski je tenisač u tri seta bio bolji od domaćeg tenisača Gregoirea Barrerea 5:7, 7:5, 6:3...

Pariški tjedni na Roland Garrosu uspješno su započeli za Hrvate, točnije za Matiju Pecotića. 502. igrač svijeta uspješno je prošao prvo kolo kvalifikacija, svladavši francuskog tenisača s pozivnicom, Gregoirea Barrerea u tri teška seta. Hrvatu je za pobjedu nad 139 mjesta bolje rangiranim tenisačem trebalo nešto manje od dva i pol sata.

Pecotić je jako dobro krenuo u meč, odmah napravio break i ubrzo došao do vodstva 5:2. Međutim, tu posustaje jer Barrere ubacuje u brzinu više, prepušta hrvatskom tenisaču tek šest poena do kraja seta, uzima pet gemova zaredom i sa 7:5 dolazi do prednosti.

Istim je rezultatom zaključen i sljedeći set koji je ipak otišao na drugu stranu. Nakon izgubljenih servisa na samom početku, oba su tenisača čvrsto držala svoj servis, sve do gema kada je domaći tenisač trebao potvrditi tie-break. Pecotić je pokazao mirnoću i prvom break loptom izjednačio rezultat u setovima

Hrvatski je tenisač odlično otvorio posljednji set, prvom break loptom oduzeo servis svom protivniku i poveo s 3:0. Bez većih je poteškoća odservirao do kraja i stigao do pobjede.

U drugom će kolu igrati protiv Japanca Tara Daniela koji je svladao sunarodnjaka Hirokija Moriyu 7:6, 6:0. Bit će im ovo prvi međusobni dvoboj.

Roland Garros, kvalifikacije:
Matija Pecotić - Gregoire Barrere 5:7, 7:5, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!