Tenis

Petra Martić napravila prvi korak prema glavnom ždrijebu Roland Garrosa

Branimir Korać • utorak, 23.05.2017.
Petra Martić napravila prvi korak prema glavnom ždrijebu Roland Garrosa
Foto: EPA

Petra Martić pridružila se Jani Fett u drugom kolu kvalifikacija Roland Garrosa. Hrvatska tenisačica u prvom kolu bila je bolja od Amerikanke Irine Falconi s glatkih 6:1, 6:3...

Nakon dugačke pauze Petra Martić polako se vraća vrhunskom tenisu. Led je probijala na ITF turnirima, popravila je renking i ušla u kvalifikacije Roland Garrosa. Tamo je za provu protivnicu imala Irinu Falconi i svladala ju je bez ikakvih problema.

Martić je potpuno dominirala mečom, produbila je krizu u kojoj se Falconi nalazi i stigla je do jednostavne pobjede. Samo četiri izgubljena gema za svega 64 minute igre.

Petra je sjajno otvorila meč, povela je s 5:0, imala priliku uzeti prvi set i bez izgubljenog gema, ali Falconi je uspjela uzeti barem taj šesti gem.

I u drugi set Martić je krenula uvjerljivo, odmah je napravila break, držala ga do šestog gema kada se Falconi nakratko vraća. Amerikanka je tu vratila izgubljeni servis, ali vrlo kratko ostala je u igri jer do kraja meča nije uzela više niti jedan gem.

Završilo je glatkih 6:1, 6:3 za Martić kojoj je to prva pobjeda protiv Falconi. U prvom njihovom međusobnom dvoboju prije dvije godine u Burnieju, slavila je Amerikanka u tri seta.

U drugom kolu kvalifikacija Martić će igrati protiv Njemice Tamare Korpatsch, 22. nositeljice koja je na startu svladala Alexu Glatch uz dva izgubljena gema.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!