Tenis

Nishikori bez problema do četvrtfinala, nastavljena loša serija Souse

Branimir Korać • srijeda, 24.05.2017.
Nishikori bez problema do četvrtfinala, nastavljena loša serija Souse
Foto: EPA

Na turniru u Ženevi kompletirano je prvo kolo i odigrana su prva dva meča osmine finala. Prvi četvrtfinalisti su Kei Nishikori i Kevin Anderson...

Joao Sousa potpuno je van forme. Seriju poraza nastavio je i u Ženevi gdje ga je svladao Brazilac Rogerio Dutra da Silva, klasički zemljaš bez previše uspjeha na ATP Touru. No Dutra da Silva igra znatno bolje od Souse posljednjih tjedana i ova njegova pobjeda ne predstavlja neko posebno iznenađenje.

Iznenađenje je ipak poraz Jan-Lennarda Struffa koji je u posljednje vrijeme igrao vrlo dobro. Njega je svladao sunarodnjak, lucky loser Cedrik-Marcel Stebe, kojeg je u posljednjem kolu kvalifikacija svladao Franko Škugor. Struff je u trećem setu imao 5:4 i servis za meč, vodio je 30:15, ali nije uspio završiti meč te je poražen u tie-breaku.

Janko Tipsarević opravdao je pozivnicu organizatora u Ženevi te je u prvom kolu bio bolji od devetog nositelja Ryana Harrisona. Odigrao je Tipsarević dobar meč, Harrison se borio, spasio tri meč lopte u tie-breaku, ali ipak nije uspio potpuno se vratiti u meč.

Svega desetak dana nakon smrti oca, Steve Johnson vratio se tenisu i za njega upisao prvu pobjedu. Protivnik mu je bio Stephane Robert, a Johnson nije imao problema i slavio je s glatkih 6:3, 6:3 te izborio nastup u drugom kolu.

Drugi nositelj Kei Nishikori prošao je u četvrtfinale pobjedom protiv Mihaila Kukuškina. Kazahstanac se držao do 4:4 u prvom setu, imao tu i dvije break lopte i umjesto da dođe do prednosti, desetak minuta kasnije izgubio je set. Drugi set bio je lakši za Japanca.

ATP Ženeva, prvo kolo:
Rogerio Dutra da Silva (Brazil) - Joao Sousa (Portugal) 6:4, 7:6(5)
Cedrik-Marcel Stebe (Njemačka, LL) - Jan-Lennard Struff (Njemačka) 6:3, 4:6, 7:6(2)
Horacio Zeballos (Argentina) - Dušan Lajović (Srbija) 6:4, 0:6, 7:5
Janko Tipsarević (Srbija, WC) - Ryan Harrison (SAD, 9) 6:4, 7:6(5)
Steve Johnson (SAD, 5) - Stephane Robert (Francuska) 6:3, 6:3

ATP Ženeva, drugo kolo:
Kei Nishikori (Japan, 2) - Mihail Kukuškin (Kazahstan) 6:4, 6:3
Kevin Anderson (Južna Afrika) - Jared Donaldson (SAD) 6:3, 6:7(7), 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!