Tenis

Pecotić bez šanse protiv Japanca Daniela u drugom kolu kvalifikacija za Roland Garros

Petar Jenjić • srijeda, 24.05.2017.
Pecotić bez šanse protiv Japanca Daniela u drugom kolu kvalifikacija za Roland Garros

Matija Pecotić nije imao prevelike šanse u drugom kolu kvalifikacija za Roland Garros, bolji je od njega bio četvrti nositelj Taro Daniel u dva seta za 77 minuta provedenih na terenu...

Nakon velike borbe i prolaska prvog kola kvalifikacija, Matija Pecotić nije uspio nastaviti s pobjedama na zemljanim terenima Pariza. Ždrijeb mu je u drugom kolu donio četvrtog nositelja i 400 mjesta bolje rangiranog Japanca Tara Daniela koji je slavio u dva seta.

Tako je Hrvatska ostala bez muškog predstavnika u kvalifikacijama nakon što se ranije od turnira oprostio i Kristijan Mesaroš.

Oba su tenisača imala vrlo niske postotke osvojenih poena nakon prvog servisa pa je od devet gemova u prvom setu čak šest završilo oduzimanjem servisa. Bolji je bio Japanac koji je servis oduzeo četiri puta i došao do vodstva u setovima.

Za razliku od prvog, u drugom smo vidjeli "samo" četiri oduzeta servisa, s tim da je japanski tenisač oduzeo tri, posljednji put pri vodstvu 5:2 za potvrdu pobjede. Meč je trajao svega 77 minuta.

Za ulazak u glavni turnir će igrati protiv boljeg iz dvoboja između bosanskohercegovačkog tenisača Mirze Bašića i Rusa Andreja Rubleva.

Roland Garros, kvalifikacije, 2. kolo:
Taro Daniel (JAP) - Matija Pecotić (HRV) 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!