Košarka

Ante Nazor i Jure Lalić prvaci Makedonije, u finalnoj seriji pao Karpoš

Branimir Korać • srijeda, 24.05.2017.
Ante Nazor i Jure Lalić prvaci Makedonije, u finalnoj seriji pao Karpoš
Foto: FaH

Košarkaši MZT Skoplja šesti put zaredom prvaci su Makedonije. U finalnoj seriji s 3-2 bili su bolji od Karpoša, a u petoj utakmici MZT je slavio 86:82...

MZT kojeg vodi Ante Nazor, a za kojeg nastupa Jure Lalić, obranio je naslov prvaka Makedonije. Šestu godinu zaredom MZT je na tronu, ovaj put u finalu je s 3-2 bio bolji od Karpoša.

U odlučujućoj petoj utakmici vodila se velika borba do samog kraja, a uspješniji je bio MZT koji je slavio 86:82. Svih 40 minuta vodila se velika bitka da bi MZT tek u završnici susreta stvorio razliku.

Ključna je bila trica Drenovca minutu i 16 sekundi prije kraja kojom je MZT poveo 83:80. Nakon toga Trajkovski je promašio tricu na drugoj strani, a raspoloženi Kloof 26 sekundi prije kraja ubacio dva slobodna bacanja za plus pet i bijeg vrijedan titule.

U pobjedničkom sastavu Charlon Kloof ubacio je 29 poena uz sedam skokova i pet asistencija dok je Đorđe Drenovac dodao 23 poena i šest skokova. Jure Lalić za 29 minuta ubacio je sedam poena (3/4 za dva) i uhvatio tri skoka.

Kod Karpoša po 17 poena ubacili su Dragan Labović i Kendrick Perry dok je Dominik Mavra za 37 minuta ubacio 16 poena (2/4 za dva, 3/7 za tri) i podijelio šest asistencija.

MVP finalne serije je Charlon Kloof koji je naslijedio Damjana Stojanovskog koji je bio junak prošlogodišnje finalne serije i vodio MZT do titule protiv Kumanova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!