Košarka

Skroman učinak Žižića u pobjedi Darušafake, Fenerbahče nastavio s pobjedama

Petar Jenjić • srijeda, 24.05.2017.
Skroman učinak Žižića u pobjedi Darušafake, Fenerbahče nastavio s pobjedama
Foto: EPA

Fenerbahče je tri dana nakon osvajanja Eurolige nastavio s uspješnim igrama i u domaćem prvenstvu. U prvoj su četvrtfinalnoj utakmici svladali Tofaš rezultatom 92:76. Dobro je krenula i Darušafaka koja je bila bolja od Banvita 72:67...

Darušafaka je uspješno krenula u doigravanje domaćom pobjedom protiv neugodnog Banvita. Za dva dana će imati priliku potvrditi prolazak u polufinale.

Šuterski raspoložene momčadi u prvom poluvremenu nisu dopuštale značajnije odvajanje ijedne momčadi pa je domaćin nakon 20 minuta igre imao tek četiri koša prednosti (36:32).

Na krilima Dairisa Bertansa i Brada Wanamakera su došli do dvoznamenkaste prednosti u 29. minuti (52:42). Amerikanac je nastavio sa sjajnim šuterskim izdanjem, poentirao u nekoliko uzastopnih napada i povećao prednost na 15 razlike.

Jordan Theodore je vratio goste u igru četiri minute prije kraja, ali je na drugoj strani odgovorio Bertans, ne dopustivši Banvitu da dođe do preokreta.

Brad Wanamaker je zaključio susret s 22 poena (3/4 za dva, 4/7 za tricu, slobodna bacanja 4/4). Ante Žižić je za deset minuta na terenu ostvario učinak od četiri poena (2/3 za dva), dva skoka i jedne asistencije.

Goste je predvodio Furkan Korkmaz s 18 poena (4/9 za dva, 3/5 za tricu, slobodna bacanja 1/2) i deset skokova.

Tri dana nakon osvajanja Eurolige, košarkaši Fenerbahčea uspješno su se vratili obavezama u domaćem prvenstvu. Bez prevelikih komplikacija, u prvoj četvrtfinalnoj utakmici, svladali su Tofaš 92:76.

Gosti su koristili emotivno pražnjenje svojih protivnika i držali se u rezultatskom egalu tri četvrtine. Uoči posljednjih deset minuta su zaostajali četiri razlike (64:60), međutim, kvaliteta i širi roster Fenerbahčea je izašao na vidjelo. Obradovićeva je momčad ubrzo došla do dvoznamenkaste prednosti i mirno privela utakmicu prema kraju.

Najučinkovitiji je u redovima pobjednika bio Kostas Sloukas s 13 poena (2/3 za dva, 2/2 za tricu, slobodna bacanja 3/3), Jan Vesely je dodao 12 koševa (5/7 za dva, slobodna bacanja 2/5).

Goste je predvodio Vasilije Micić s 13 koševa (0/3 za dva, 3/7 za tricu, slobodna bacanja 4/4).

Super ligi, četvrtfinale:
Darušafaka - Banvit 72:67 (1-0)
Fenerbahče - Tofaš 92:76 (1-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!