Košarka

Bamberg teško izborenom pobjedom na korak do prolaska u finale

Petar Jenjić • četvrtak, 25.05.2017.
Bamberg teško izborenom pobjedom na korak do prolaska u finale
Foto: EPA

Košarkaši Bamberga došli su na korak do prolaska u finale njemačkog prvenstva, u vrlo neizvjesnoj završnici iskoristili su pogreške Bayerna i došli do pobjede 80:76...

Prva utakmica polufinala ovih dviju momčadi, odigrana prije četiri dana, već je trebala biti zaboravljena, barem što se tiče Bayerna koji je odigrao vrlo slabu utakmicu i upisao visok poraz.

Ipak, danas su na domaćem parketu zaigrali osjetnu bolje i u jednoj crno-bijeloj utakmici, s dosta uspona i padova, bili puno bliže pobjedi. Imali su tri koša prednosti dvije minute prije kraja, nekoliko prilika za odlazak na veću prednost, međutim, nisu ih uspjeli iskoristiti i upisali su poraz 80:76.

Odlična prva četvrtina Bayerna otišla je u nepovrat do kraja poluvremena jer je Bamberg okrenuo dvoznamenkast zaostatak i na odmor otišao s prednošću (41:39).

Utakmica puna uspona i padova s obje strane ponovno je donijela bolji period Bavaraca koji su se na krilima dobrih reakcija Maika Zirbesa vratili na osjetniju prednost. Za razliku od početka utakmice, Bayern je uspio ostati u vodstvu sve do 39. minute kada Fabien Causeur poravnava na 76:76.

U vrlo nervoznoj završnici obje su momčadi griješile, ali se gostima ukazao Janis Strelnieks i lijepim prodorom poentirao za vodstvo pet sekundi prije kraja. Bayern je slabo reagirao u sljedećem napadu, izgubio loptu, a time i utakmicu.

Goste je do pobjede predvodio odlični Fabien Causeur s 23 poena (8/9 za dva, 1/4 za tricu, slobodna bacanja 4/4) i šest skokova. Leon Radošević je zaključio susret sa šest poena (3/3 za dva) i tri skoka za 13 i pol minuta na terenu.

Najbolji je kod Bayerna bio Devin Booker s 12 koševa (3/5 za dva, 2/3 za tricu), Vladimir Lučić je ubacio 11 poena (3/5 za dva, 1/4 za tricu, slobodna bacanja 2/4).

BBL, polufinale:
Bayern - Bamberg 76:80 (0-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!