Košarka

Repeši i Simonu poraz na početku polufinalne serije

Branimir Korać • četvrtak, 25.05.2017.
Repeši i Simonu poraz na početku polufinalne serije
Foto: EPA

U prvom susretu polufinalne serije talijanskog prvenstva Milano je upisao domaći poraz od Trentina 76:66. Neugodan poraz za Repešinu momčad koja je izgubila prednost domaćeg parketa.

Prvi polufinalni dvoboj talijanskog doigravanja donio je pobjedu gostima, Trentino je bio uspješan u Milanu gdje je svladao Armani sa 76:66. Presudilo je drugo poluvrijeme, tamo su gosti bili bolji i poveli su u seriji.

Neugodan poraz za Repešinu momčad koja sada definitivno mora uzeti barem jednu pobjedu u gostima ako misli do finala. Zanimljivo, ovo je bio treći ovosezonski dvoboj ove dvije momčadi i sva tri puta slavili su gosti. U regularnom dijelu sezone Trentino je u Milanu bio uspješan s visokih 98:76, a ništa manje uvjerljiv nije bio niti Milano u Trentu gdje je odnio pobjedu 92:74.

U ovu utakmicu Milano je dobro krenuo i činilo se da će doći do pobjede. U završnici prvog poluvremena stigao je do dvoznamenkaste prednosti, u drugoj dionici vodio i s plus 12 da bi se Trentino u završnici četvrtine potpuno vratio i sa samo minus tri otišao na odmor.

U drugom poluvremenu što je susret više odmicao, to je Trentino sve više preuzimao kontrolu nad susretom. U završnici treće četvrtine otišao je na dva posjeda razlike i do kraja susreta više se nije spuštao ispod plus četiri. Prednost je rasla i do najviših 70:58 te su gosti bez većih problema priveli dvoboj kraju.

Kod Milana istaknuli su se Kaleb Tarczewski s 15 poena i 11 skokova te Kruno Simon s 12 poena (4/7 za dva, 1/6 za tri) i četiri skoka za 34 minute.

Na suprotnoj strani Dustin Hogue ubacio je 23 poena uz sedam skokova, a Joao Gomes dodao je 13 poena i osam skokova.

Talijansko prvenstvo, polufinale:
EA7 Emporio Armani Milano - Dolomiti Energia Trentino 66:76 (0-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!