Tenis

Dobar ždrijeb prvog kola za hrvatske predstavnike u Roland Garrosu

Branimir Korać • petak, 26.05.2017.
Dobar ždrijeb prvog kola za hrvatske predstavnike u Roland Garrosu
Foto: EPA

Zanimljivi i prolazni protivnici za hrvatske predstavnike na startu Roland Garrosa. Svi su u prvom kolu dobili protivnike s kojima mogu igrati i mogu se nadati dobrom startu...

Ždrijeb nije bio loš, čak niti drugo kolo ne bi trebalo biti preteško za hrvatske predstavnike.

Marin Čilić kreće protiv Ernestsa Gulbisa, Latvijca kojem tenis nije najviše na listi prioriteta i Čilić bi to morao lakoćom riješiti u svoju korist. Gulbis ove godine ima samo jednu pobjedu i to u kvalifikacijama Rotterdama protiv Serhija Stahovskog dok je u ostalim susretima gubio. Posljednji meč odigrao je prije mjesec dana u Estorilu gdje je izgubio prvi set od Joaa Dominguesa sa 6:1 i nakon toga predao meč.

Bit će im ovo šesti međusobni susret, Čilić je slavio tri puta uključujući i posljednji put prošle godine u Ženevi sa 6:4, 7:6. Potencijalni Marinov protivnik u drugom kolu je Federico Delbonis koji bi trebao nadigrati Konstantina Kravčuka.

Ivo Karlović posljednji će saznati svog protivnika u prvom kolu, on je naime izvukao kvalifikanta, a od tamo mu može doći nekoliko neugodnih imena s kojima neće biti lako. Karlović bi u drugom kolu mogao igrati protiv boljeg iz dvoboja između Horacija Zeballosa i Adriana Mannarina.

Borna Ćorić također može biti zadovoljan, on kreće protiv Francuza Matthiasa Bourguea koji uglavnom igra na Challengerima i to ako uđe u glavni ždrijeb. Za ovotjedni turnir u Mestreu nije uspio proći niti kvalifikacije. Bolje se snalazi na bržim podlogama što pokazuju i njegovi rezultati. Ako Borna bude uspješan, čeka ga vrlo vjerojatno Steve Johnson koji kreće protiv Yuichija Sugite.

Kod tenisačica Donnu Vekić u prvom kolu očekuje Kineskinja Shuai Zheng s kojom je dosad igrala tri puta i upisala dva poraza. Jedinu pobjedu ostvarila je 2016. godine u Kuala Lumpuru.

Zheng je dobra igračica i Donna će imati pune ruke posla u ovom meču, ali nije bez šanse. Kineskinja je ove godine upisala samo jednu pobjedu na zemlji i to u Charlestonu protiv Misaki Doi nakon čega je nanizala šest poraza. U drugom kolu bolja iz ovog dvoboja igra protiv Viktorije Golubić ili Aliaksandre Sasnovič.

Mirjana Lučić-Baroni može biti zadovoljna ždrijebom, nju na startu očekuje Turkinja Cagla Buyukakcay koja ove godine ne igra dobro. Izuzev turnira u Istanbulu gdje je dogurala do četvrtfinala, nije imala previše uspjeha i Lučić-Baroni ne bi trebala imati previše problema. Drugo kolo najvjerojatnije joj donosi prošlogodišnju četvrtfinalisticu Shelby Rogers koja kreće protiv Marine Eraković.

Favorit je i Ana Konjuh protiv Danke Kovinić koja također ove godine ne briljira i imala je tek jedan dobar nastup i to na ITF turniru u Cagnes-Sur-Meru gdje je u tri seta svladala Janu Fett. Konjuh i Kovinić dosad su se susrele tri puta, a Crnogorka je upisala dvije pobjede. Hrvatska igračica slavila je u posljednjem dvoboju 2014. godine u Nantesu sa 6:3, 6:1. Kovinić ili Konjuh u drugom kolu idu na Magdu Linette ili Alize Lim.

Najteži posao imat će Ajla Tomljanović koja za protivnicu ima Kiki Bertens. Petra Martić uspješno je odradila posao u kvalifikacijama te će i ona kao i Ivo Karlović naknadno saznati ime prve protivnice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.05.2017. u 18:26
    Srecom dobar ždrijeb za nase ;)
    Obrisan korisnik
  • stodra26.05.2017. u 18:14
    Ajla u Roland Garrosu nastupa pod "Australia"! Ona na ovom turniru nije predstavnik Hrvatske
    stodra
  • Obrisan korisnik26.05.2017. u 15:29
    Ja nikada nebi otpisivao protivnike Marina Cilica,a pogotovo ne Gulbisa jer se kod Marina stvarno nikad ne zna kako ce odigrati, je favorit ali.. s njim se nikad ne zna..
    Obrisan korisnik