Tenis

Petra Martić nakon više od tri sata borbe do plasmana u glavni ždrijeb Roland Garrosa

Dario Dodić • petak, 26.05.2017.
Petra Martić nakon više od tri sata borbe do plasmana u glavni ždrijeb Roland Garrosa
Foto: EPA

Hrvatska tenisačica Petra Martić uspješno je odradila i posljednju prepreku u kvalifikacijama za Roland Garros te se plasirala u glavni ždrijeb zemljanog grand slama...

Puno muke. Tri sata i 12 minuta igre. Tri tie-breaka. Petra Martić je teže od očekivanog došla do pobjede protiv osme nositeljice kvalifikacija u Roland Garrosu, Belgijke Maryne Zanevske. U maratonskom meču Hrvatica je ipak došla do pobjede 7:6, 6:7, 7:6 i tako ostvarila plasman u glavni ždrijeb grand slama.

Iako je Petra mogla i ranije riješiti pitanje pobjednice, na kraju može biti zadovoljna rezultatom, pogotovo s obzirom na to kako je ušla u meč.

Zanevska je bolje otvorila prvi set, u drugoj igri dolazi do breaka, svoje servise je relativno sigurno držala, a zatim po drugi put oduzima servis Hrvatici. Dvaput je servirala za set, imala je i jednu set-loptu, no uz puno muke Petra vraća oba breka i set odlazi u trinaestu igru. Martić je imala psihološku prednost, dolazi do tri-mini-breaka, svoj servis gubi samo jednom, drugom set-loptom uzima prvi set.

U drugom setu sasvim drugačija priča. Bolje otvara Petra, inače 285. tenisačica svijeta, dvaput uzima servis Belgijki, svoj gubi jednom, dolazi do visokih 5:2. No, zatim Zanevska uzima tri igre zaredom, stradao je i Petrin reket, i drugi set odlazi u tie-break. Tri mini-breaka bila su i više nego dovoljna 111. tenisačici svijeta koja sa 7:2 dolazi do poravnanja.

Odlučujući treći set trajao je 80 minuta. Obje su tenisačice imale velikih problema s držanjem servisa. Opasnija je bila Martić, ali je od deset break-lopti iskoristila dvije. Dvaput je do breaka došla i Zanevska, treći set, treće pripetavanje. Ovog je puta bolja u tie-breaku bila Hrvatica, iako je prokockala dvije meč-lopte na vlastitom servisu, mini-breakom konačno dolazi do pobjede.

Još se ne zna s kim će u prvom kolu Roland Garrosa Martić odmjeriti snage, kao i Ivo Karlović i ona će protivnicu doznati nešto kasnije.

Roland Garros, finale kvalifikacija:
Petra Martić (HRV, Q) - Maryna Zanevska (BEL, 8) 7:6(3), 6:7(2), 7:6(5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg26.05.2017. u 13:42
    Bravo Petra: ulaskom u prvo kolo su rijesene i financije za sljedecih nekoliko mjeseci.
    interreg