Nogomet

Argentina i Sevilla postigli dogovor, Sampaoli preuzima Albiceleste

Mihaela Bradovski • petak, 26.05.2017.
Argentina i Sevilla postigli dogovor, Sampaoli preuzima Albiceleste
Foto: FaH

Jorge Sampaoli uskoro će postati novim izbornikom Argentine. Sevilla i Argentinski nogometni savez postigli su dogovor prema kojem Čileanac napušta redove španjolskog prvoligaša i seli u Argentinu...

Nakon što je Argentina i javno potvrdila interes za angažman Jorgea Sampaolija, burno su reagirali u Sevilli i odmah su zaprijetili tužbama Fifi i poduzimanjem pravnih mjera kako ne bi izgubili trenera.

Međutim s vremenom retorika je ublažena, čelnici Seville i Argentinskog saveza zajednički su sjeli za stol i uspjeli su postići dogovor prema kojem će Sampaoli napustiti Sevillu i preuzeti argentinsku reprezentaciju.

Papirologija mora biti obavljena do 1. lipnja, tvrde iz Seville, do tada klub iz Andaluzije mora dobiti bankovne garancije prema kojima će biti isplaćena odšteta španjolskom klubu.

Sampaoli je želja Argentinaca već duže vrijeme, još otkako je osvojio Copa Americu s Čileom, no tek sada su stvoreni uvjeti za njegov dolazak.

Naslijedit će na klupi Edgarda Bauzu koji je dobio otkaz nakon lošeg rezultata u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo gdje je ostavio Argentinu na petoj poziciji na ljestvici.

Sampaoli ima izborničkog iskustva, četiri godine bio je izbornik Čilea, a vrhunac je svakako osvajanje Copa Americe 2015. godine na domaćem tlu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!