Ostali sportovi

Sari Kolak treće mjesto na Dijamantnoj ligi u Eugeneu

Dario Dodić • subota, 27.05.2017.
Sari Kolak treće mjesto na Dijamantnoj ligi u Eugeneu
Foto: FaH

Hrvatska atletičarka i zlatna olimpijka Sara Kolak, osvojila je treće mjesto na trećoj postaji Dijamantne lige, u Eugeneu u američkoj saveznoj državi Oregon...

Tek na trećem odredištu Dijamantne lige, u američkom Eugeneu, priključili su se bacači i bacačice koplja. Nakon što su preskočili mitinge u Dohi i Šangaju najbolji svjetski kopljaši svoje natjecanje u Dijamantnoj ligi otvorili su u Oregonu.

Pobjedu u ženskoj konkurenciji odnijela je Bjeloruskinja Tatjana Haladovič i tako još jednom potvrdila sjajnu formu ove godine. Hicem od 66,30 metara iz prve serije popravila je svoj najbolji hitac sezone i uzela prvo mjesto. Drugo je mjesto pripalo Kineskinji Shiying Liu, koplje je bacila 65,21m, što je gotovo metar i pol slabije od njezinog najboljeg hica u 2017. godini, bačenog prošli tjedan u Kawasakiju.

Ni zlatna olimpijka Sara Kolak nije uspjela dohvatiti najbolji hitac sezone, ostvaren krajem veljače u Splitu (65,23), koji bi joj donio minimalno drugu poziciju. Sara je u Eugeneu koplje bacila 64,64 metra i osvojila treću poziciju. S metar i pol slabijim rezultatom na četvrtom se mjestu našla brončana iz Rija, Čehinja Barbora Špotakova.

Sara je nakon natjecanja izjavila: "Bio je ovo moj trenutni maksimum, ali zadovoljna sam. Preda mnom je još puno posla."

Dijamantna liga, Eugene, bacanje koplja (žene):
1. Tatjana Haladovič (BLR) 66,30m
2. Shiying Liu (KIN) 65,21m
3. Sara Kolak (HRV) 64,64m
4. Barbora Špotakova (ČEŠ) 63,30m
5. Kathryn Mitchell (AUS) 62,87m
6. Madara Palameika (LAT) 62,14m
7. Kara Winger (SAD) 61,66m
8. Katharina Molitor (NJE) 60,91m
9. Elizabeth Gleadle (KAN) 54,17m

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!