Tenis

Stan Wawrinka preokretom protiv Mische Zvereva obranio titulu u Ženevi

Dario Dodić • subota, 27.05.2017.
Stan Wawrinka preokretom protiv Mische Zvereva obranio titulu u Ženevi
Foto: EPA

Švicarski tenisač Stanislas Wawrinka obranio je naslov na ATP turniru u Ženevi, u finalu je nakon borbe u tri seta svladao njemačkog tenisača Mischu Zvereva...

Stan Wawrinka trebao je dva sata i 20 minuta kako bi protiv raspoloženog Nijemca Mische Zvereva došao do obrane titule na ATP turniru u Ženevi.

Švicarac je slabo krenuo u meč protiv 29-godišnjaka, inače 33. tenisača svijeta, imao je velikih problema sa servisom, mučio se i Zverev, ali u ključnim trenucima prvog seta bolji je bio Nijemac. Od treće do pete igre nijedan tenisač nije uspio zadržati svoj servis, ali bolje je prošao Zverev, uzeo je dva breaka, Wawrinka samo jedan, sa 6:4 dolazi stariji brat Zverev do prednosti u setovima.

Bolje je zaigrao u nastavku meča Wawrinka, treći igrač svijeta i prvi nositelj turnira u Ženevi. Tek se u prvom gemu mučio, spasio je tri break-lopte nakon čega ga Zverev nije ugrozio do kraja seta. U drugoj igri došao je Stan do breaka i sa 6:3 do izjednačenja u setovima.

U odlučujućem setu opetu se dogodila serija od tri breaka u nizu, ovog je puta bolje prošao Wawrinka. Pri vodstvu 5:3 treći put oduzima servis Zverevu i prvom break/meč-loptom dolazi do trijumfa u Ženevi i 16. titule u karijeri, prve nakon US Opena prošle godine.

ATP Ženeva, finale:
Stanislas Wawrinka (ŠVI, 1) - Mischa Zverev (NJEM) 4:6, 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac27.05.2017. u 21:35
    i to bude mu vjerojatno dovoljno da si digne igru na Rolland Garrosu..
    teniosac