Košarka

Oldenburg još jednom iznenadio Ulm i došao na korak do finala

Petar Jenjić • subota, 27.05.2017.
Oldenburg još jednom iznenadio Ulm i došao na korak do finala
Foto: Kristijan Komarica

Do nove je velike pobjede došao Oldenburg koji je u gostima kod Ulma slavio rezultatom 68:61 i stigao na korak do prvog finala njemačkog prvenstva još od 2013. godine...

Košarkaši Oldenburga nastavili su s odličnim igrama, na krilima velikog preokreta prije nekoliko dana. Danas su svladali Ulm u gostima rezultatom 68:61 i stigli na korak do prolaska u finale, prvog još od 2013. godine.

Domaćin od samog početka nije uspijevao pronaći pravi napadački ritam što Oldenburg koristi i dolazi do prednosti. Odlični su bili Chris Kramer i Rickey Paulding koji su ubacili većinu poena svoje momčadi u prvoj četvrtini. Odlično otvaranje druge dionice, u kojoj su pogodili prvih sedam šuteva, donijelo im je prvu dvoznamenkastu prednost na utakmici (28:18).

Ulm je u drugom poluvremenu pojačao u obrani i došao vrlo blizu, na samo poen zaostatka u nekoliko navrata. Ključnim se za goste pokazala posljednja dionica u kojoj su uspjeli napraviti seriju 11:0, dvije je trice pogodio Paulding, jednu je dodao Maxime de Zeeuw i tu je priči bio kraj. Ulm više nije imao snage za povratak u utakmicu.

Rickey Paulding je zaključio susret s 19 poena (5/10 za dva, 3/7 za tricu), dok je Brian Qvale dodao 12 koševa (6/11 za dva) i devet skokova.

Najbolji je kod Ulma bio Augustine Rubit s 15 koševa (5/9 za dva, 1/2 za tricu, slobodna bacanja 2/2) i pet skokova.

BBL, polufinale:
Ulm - Oldenburg 61:68 (1-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!